Як очистити кальмари легко та просто знають ті, хто підписаний на мій Інстаграм, але якщо раптово ви пропустили – посилання ТУТ.
І власне сам рецепт. З моєї улюбленої рубрики – швидко та смачно. З кальмарами инакше не можна, адже немає нічого гіршого, ніж перетримати кальмари на плиті – від цього вони стають жорсткими та втрачають смак. І тоді наступає розчарування і пропадає бажання ще хоч раз готувати кальмари.
Тому готуйте чітко за рецептом. Якщо у мене написано готувати 1 хвилину – повірте, так і потрібно. Тому що кальмар після цього навряд чи одразу потрапить у тарілку, проте встигне догутуватися у смачному соусі.
Рецепт (4 порції):
500 г очищених кальмарів
1 цибулина
1 велика морква
2 зубця часнику
250 мл вершків жирністю 10%
100 мл води
2 ст.ложки оливкової олії
1/2 пучки кропу
Сіль на смак
Сир по типу гауди чи чеддеру зверху для присипки
- Цибулю нарізати дріьними кубиками, моркву – тонкими напівкільцями. У пательню налити оливкову олію, додати цибулю та моркву. Трохи обсмажити – жодної рум’яності, додати воду, накрити кришкою та тушкувати 10 хвилин на середньому вогні.
- Кальмари нарізати кільцями. Натерти на дрібній тертушці або пропустити через часникодавку 2 зубки часнику. Кріп дрібно нарубити.
- Перевірте готовність моркви – вона має бути м’якою, але не розвалюватися. Якщо морква ще тверда, тушкуйте овочі додатково 5 хвилин.
- Зняти кришку з пательні та збільшити вогонь. Потрібно випарити всю рідину та підсмажити овочі 1 хвилину. Додати у пательню кальмари та часник, посолити та смажити, помішуючи, рівно 1 хвилину. Залити вершками, довести їх до перших ознак кипіння, додати кріп, перемішати, накрити пательню кришкою, зняти з вогня та дати відпочити 5-7 хвилин. Подавати кальмари з булгуром або рисом, щедро полити гарнір вершковим соусом та присипати сиром. Смачного!