Пиріг без рафінованих продуктів в своєму складі! А ще – без молочних!
І до всіх цих переваг варто додати ще один. Ось тільки погляньте на цей пиріг. Так ось, на його приготування потрібно стільки ж часу, скільки ви витратите, що красиво викласти горішки. Тобто 7 хвилин + 7 хвилин. І час запікання, звісно ж.
Доречі, в моєму власному рейтингу корисної випічки цей пиріг зайняв хіба що не перше місце. Його оцінили всі: й діти, й дорослі, й гості. Моя щира рекомендація, особливо, якщо ви полюбляєте волоські горіхи!
І, як ви чудово розумієте, цей пиріг дуже поживний. Все ж таки горіхів в ньому багацько.
Дуже раджу також подивитися рецепти чіа-пудингу й баунті без цукру й молочки.
Рецепт (з розрахунку на форму діаметром 24-26 см):
120 г кокосової олії
50 г кокосового цукру або ерітритолу
5 г солі
120 г рисового цільнозернового борошна
60 г пшеничного цільнозернового борошна
1 велике яйце
200 г фініків без кісточки
80 г води
300 г волоських горіхів половинками
- Скласти в чашу блендера (в мене – Термомікс) кокосову олію, цукор, сіль, рисове та пшеничне борошно, яйце. Подрібнити, поки не вийде липка крихта. Викласти в форму для запікання та пальцями розрізняти тісто, сформувати дно та борти пирога. Борти повинні бути невисокими, біля 1,5-2 см.
- В чашу блендера скласти фініки та воду. Подрібнювати, доки фініки не стануть однорідною гладкою масою, схожою на карамель. Викласти на пиріг, розрівняти.
- На карамель красиво викласти волоські горіхи. Запікати пиріг в розігрітій до 190 градусів духовій шафі 30-40 хвилин. Подавати до столу повністю охолодженим. Смачного!
Подскажите, пожалуйста, чем можно заменить рисовую муку
Если вам непринципиально, есть или нет глютен, тогда обычной пшеничной высшего сорта. Если важно именно безглютеновую, тогда мука сорго.