Овочі з гливами та азійською заправкою

Той випадок, коли дуже смачно. І, що важливо для мене, ідеально пасує зимовій порі, коли вибір овочів лімітований.
Ще в мене є звичка зхопити щось у холодильнику та одразу й з‘їсти. Наприклад, я ніколи не грію котлети – мені вони холодними смакують більше. І така сама ситуація сталась з цією стравою. Вона однаково смачна і в холодному, і в гарячому вигляді. Навіть одразу з холодильника.Окремо хочу розповісти про азіатську заправку. В її основі має бути якісний соєвий соус! Оскільки в наших магазинах знайти соєвий соус без цукру та пшениці – ще той квест – я вже мінімум рік замовляю цей продукт на сайті iHerb.com. Це дуже відомий у світі американський сайт, який славиться якістю продуктів, що в ньому продаються. Переважно там ви знайдете вітаміни, корисну їжу (некорисну також, але її небагато) та якісну косметику. Жодних підробок. Доставка в Україну – 7-14 днів, саме тому я все частіше замовляю декі продукти в США (ті, яких немає в нас або ж ціна в наших магазинах вища, ніж на iHerb). І це в першу чергу соєвий соус та його корисні аналоги. Так в моєму домі з‘вився Coconut Aminos – мій вже улюблений замінник соєвого соусу. Це – продукт натуральної ферментації з низьким вмістом солі. Саме його я використала в рецепті. Я не наполягаю на цьому соусі, але щиро його раджу. Не забудьте, замовляючи, вказати промокод ACU2950, щоб отримати мою знижку 🙂

Рецепт:
500 г моркви
800 г глив
500 г цвітної капусти (можна замороженої)
Велика цибуля порей
Велика цибулина
5 великих зубчики часника
100 мл соєвого соусу (у мене – Coconut Aminos)
50 г кунжуту
Рослинна олія для смаження (соняшникова, оливкова або авокадо)
Перец чілі за бажанням
Сіль за смаком

  1. Нарізати овочі: моркву – напівкільцями товщиною 0,5 см, цибулю – четверть кільцями, цибулю порей – напівкільцями товщиною 0,2 см. Цвітну капусту й гливи нарізати крупно.
  2. В глибокій та широкій пательні нагріти олію на середньому вогні. Одночасно додати моркву та обидва види цибулі. Накрити кришкою та тушкувати, іноді перемішуючи, 15-20 хвилин. Овочі не мають засмажитись, а лише стати м‘якими. Потім додати до них гливи й цвітну капусту. Трохи посолити, закрити кришкою та тушкувати все разом, перемішуючи, ще 10 хвилин.
  3. В цей час приготувати заправку: у блендері подрібнити соєвий соус з часником та перцем (за бажанням). Шматочки часнику та перцю мають бути дуже дрібними.
  4. Залити овочі заправкою. Зняти кришку та готувати овочі ще 7-10 хвилин, перемішуючи та не збільшуючи вогонь. Подаючи на стіл, прикрасити страву кунжутом. Смачного!
×
Товар додано в кошик

Немає товарів у кошику.