Мій син на любить сир.
Так, ось такий от факт.
Раніше він не їв сир категорично (принаймні він так думав), зараз вже інколи погоджується з‘їсти, особливо з ягодами.
Доречі, його нелюбов до сиру – одна з причин того, що у мене в блозі багато рецептів з сиром, де він особливо і не відчувається: найпростіший сирний пиріг, пиріг з грушами і ніжний яблучний пиріг.
Але я продовжую й надалі експериментувати, бо точно знаю, що нас – мам, діти яких не люблять сир – дуже багато!
Рецепт:
300 г сиру будь-якої жирності
300 г винограду
3 яйця
200 г цукру
250 г борошна
100 г вершкового масла
1 ч. ложка розпушувача
½ ч. ложка соди
Дрібка солі
- Виноград вимити, висушити, розрізати навпіл та видалити насіння (якщо є).
- Яйця злегка збити вінчком з дрібкою солі, додати цукор та натерте на терці вершкове масло, ретельно перемішати. Додати сир, та за допомогою виделки розім‘яти його, змішуючи з яєчно-цукровою масою.
- Борошно просіяти, додати розпушувач та соду, перемішати. У декілька заходів змішати борошно з іншими продуктами. У кінці додати виноград та перемішати.
- Всю цю масу розкласти у порційні формочки. Випікати 20 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовій шафі. Смачного!