Суп-пюре з молодої капусти я готувала вперше. І явно буду ще раз його готувати.
Одразу скажу, що я готувала суп на бульйоні з перепела та, відповідно, з додаванням перепелиного м‘яса. Але це не означає, що тільки перепели підійдуть. Навпаки, домашня курка або індичка будуть ще смачніші. Тому я просто рекомендую використовувати будь-яку птицю. Інша справа, з якими спеціями ви будете її варити – ось це важливий нюанс для цієї страви.
Букет гарні – традиційний для Франції набір духм‘яних трав. Три головні компоненти – стебла та листя петрушки, лавровий лист та чебрець – перев‘язуються кулінарною ниткою і виходить такий маленький букетик. Інколи в букет гарні додають розмарин, базилік, естрагон, лист селери. Але нам підійде базовий букет гарні. Додавання букету гарні надає бульйону свіжий присмак, котрий чудово грає з важкою картоплею та специфічною вареною капустою.
До речі, для рецепту нам потрібно приблизно половина качану молодої капусти. Що робити з другої половини? Звичайно ж салати, ТУТ одразу 4 швидких та смачних рецепта!
Рецепт (2 л):
300 г філе домашньої курки/ або філе индички / або 1 перепел
300 г картоплі
200 г молодої капусти
200 мл вершків жирністю 10%
1 букет гарні (5 гілочок петрушки + 3 лаврових листа + гілочка чебрецю)
1 велика цибулина
5 шт духмяного перцю
Сіль на смак
- Птицю залити холодною водою, довести до кипіння, воду злити, птицю промити та залити холодною водою. Поставити каструлю на середній вогонь, додати букет гарні, духмяний перець та нарізану ріпчасту цибулю. Посолити. Варити до готовності м‘яса. Потім м‘ясо дістати, дрібно нарізати, бульйон процідити через сито.
- Бульйон налити в каструлю, за необхідністю долити води. Довести до кипіння, додати нарізану картоплю. Варити 10 хвилин на середньому вогні, після чого додати нашинковану крупно капусту. Посолити за смаком та довести суп до готовності. За допомогою блендеру подрібнити суп до однорідної консистенції. Додати птицю та вершки і нагріти суп ще раз. Як тільки з‘являться перші бульбашки – все, суп готовий!!! Смачного!