Ідею цього рецепту мені надіслав Джеймі Олівер 🙂 так-так, саме він дав своїм амбасадорам таке завдання: приготувати швидкий, смачний та корисний сніданок. Це могли бути млинці з цільнозернового борошна – але у мене вже є подібні оладки. Або смузі. Або ж різноманітні варіанти тостів із корисного хлібу.
Але я подумала, що нема нічого кращого, ніж класичне поєднання бананів та полуниці. Це просто ідеальний смак, який можна доповнити лише декілька штрихами – і страва стане просто чарівною!
До речі, чому я назвала цю страву СПЛІТ. Адже класичний спліт – це банани з морозивом. Але у мене зовсім інша задача – корисний, та ще й сніданок. Пропонувати готувати на сніданок корисне морозиво – це якось занадто. А ость замінити морозиво густим йогуртом, бажано домашнім, дуже навіть можна! Правда і в йогурт я дещо додала….
Рецепт:
2 банани
100 г полуниці
300 г густого йогурту
1 апельсин
Жменя мигдалевих пластівців
3 квадратики шоколаду.
- Бананы почистити та розрізати вздовж. Викласти на 2 плоскі тарілки.
- Зняти цедру половини апельсину. Вичавити сік апельсину. Йогурт змішати з апельсиновим соком та половиною цедри.
- На банани викласти апельсиновий йогурт, зверху – нарізану полуницю, мигдалеві пластівці та натертий на мілкій тертушці шоколад. Прикрасити цедрою, що залишилася. Смачного!
P.S. Замість полуниці для рецепту можна використати іншу ягоду, наприклад чорницю або малину.