Канелоні з сиром та шпинатом

Улюблена страва величезної кількості дітей, і це не зважаючи на присутність сиру та шпинату в одному рецепті! А все чому? Тому що сир та шпинат – це начинка для пасти. А паста – це саме та страва, яку завжди обирають, конкурентом може бути тільки піцца 🙂
Я часто готую пасту: інколи купляю вже готову, інколи готую сама. Друге роблю рідко, все-таки багато борошна та прибирання. Хоча дітям дуже подобається розкачувати пасту спеціальною машинкою (яку теж бажано мати). Але недавно я виявила альтернативу домашній пасті – це вже готова охолоджена паста від ТМ Kulinarium Meister. І вирішила, що ну вже дуже давно не готувала канелоні – на всякий випадок нагадую, що це фаршировані начинкою трубочки з пасти.
Чому охолоджена паста краща від сушеної? По-перше, сушена паста форми канелоні рідко буває у продажу. По-друге, охолоджену пасту завжди можна підрізати під розмір вашої форми. Тому дуже раджу саме цей варіант пасти.

Рецепт:
1 упаковка (400 г) свіжого тіста для лазаньї та канелоні від ТМ Kulinarium Meister
400 г сиру 5% жирності
100-200 г сметани (додайте, якщо купите сухий сир)
500 г твердого сира з вираженим вершковим смаком (в мене – гауда)
200 г шпинату
1 пучок улюбленої зелені: базиліку, петрушки або кріпу на вибір
700 мл томатного соку
1 велика цибулина-порей
1 велика морква
2 ст.ложки оливкової олії
Сіль за смаком

  1. 300 г сиру натерти на крупній тертушці. Шпинат нарізати крупно, а зелень – дрібно. Змішати сир, шпинат, зелень та 5%-ний сир. Посолити. Якщо маса суха (це залежить від 5%го сиру), додайте 100-200 г сметани.
  2. У глибокій пательні нагріти олію. Додати нарізану півкільцями цибулю-порей та натерту на крупній тертушці моркву. Тушкувати на середньому вогні 10 хвилин. Потім додати томатний сік, посолити. Варити соус 10-15 хвилин.
  3. На дно форми для запікання налити трохи томатного соусу – просто щоб він покривав дно. Дістати лист пасти, відрізати необхідний шматок по довжині форми. В середину покласти начинку і загорнути краї. Заліпляти краї не потрібно, паста й так чудово держить форму! Покласти трубочку в форму швом донизу. Зформувати всі трубочки, укласти їх щільно в форму, можна в 2 шари.
  4. Натерти 200 г сиру на крупній терці. Канелоні залити соусом що залишився. Зверху викласти сир. Запікати у розігрітій до 180 градусів духовій шафі 30 хвилин. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.