Консервована стручкова квасоля з томатами

Консервація на зиму може бути швидкою та смачною. І навіть корисною — якнайменше оцту (та й той яблучний), солі та цукру. Хотілося б зовсім без кислоти, але інакше ніяк.
У цьому році я звернула увагу на те, що моя сімя споживає замало бобових. От усіх інших овочів багато, а з бобовими не склалося. Так, ми їмо сочевицю, квасолю (а гороховий суп взагалі улюблений), але далеко не кожен день. В ідеалі ж бобові потрібно вживати щодня.
Тому поступово почну привчати всіх до бобових. Різними способами, зокрема й консервацією. До речі, особливо багато в цьому році я заморозила саме стручкової квасолі. А про те, як правильно її заморожувати, дивіться у цьому відео.

Рецепт (вихід — 3 банки по 0,5 л):
½ кг стручкової квасолі
1 кг помідорів
2 шт. болгарського перцю
6 зубчиків часнику
Пучок улюбленої зелені: петрушка, кріп, базилік або їх мікс
3 ст.ложки нефільтрованого яблучного оцту
2 ст.ложки цукру
½ ст.ложки солі (можна й більше — орієнтуйтесь на свій смак)

  1. Стручкову квасолю очистити від бічних жорстких волокон. Потім відварити 3-4 хвилини в киплячій підсоленій воді. Воду злити, квасолю охолодити і за потреби розрізати на шматочки по 5-6 см.
  2. На помідорах зробити хрестоподібний надріз і залити окропом на 2 хвилини. Воду злити, з помідорів зняти шкірку. Скласти в блендер та подрібнити до однорідності.
  3. Перці очистити від насіння та плодоніжок. Нарізати кубиками. Зелень дрібно нарізати.
  4. У каструлю перекласти томатне пюре, шматочки перців, крупно нарізаний часник та зелень. Додати сіль та цукор. Варити все разом 15-20 хвилин. Потім додати стручкову квасолю і варити ще 8-10 хвилин. У кінці додати оцет та перемішати, проварити ще хвилину, одразу ж розлити по стерилізованих банках і закатати їх. Їсти можна зразу ж після охолодження або зберігати в темному прохолодному місці до 6 місяців. Смачного!

Коментарі · 1

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.