Рецепт плюс одразу 3 способи їх приготування!
Після того, коли я опублікувала рецепт гречаних великодніх кексів, він виявився дуже популярним серед моїх читачів, багато людей мені почали писати, що ж робити з рештою гречаного борошна. Звичайно, можна ще раз спекти гречані кекси просто так, тим більше це дуже просто. Можна приготувати гречаники і для паніровки використати гречане борошно. Але у вас все рівно щось та залишиться. Якраз стільки, скільки потрібно на гречані оладки 🙂
До того ж я пам‘ятаю, що деякі підписники просили більше gluten free рецептів, а в цих оладках немає ні грама пшениці!
Рецепт:
1 склянка / 130 г гречаного борошна
2 яйця
1 склянка / 200 мл кефіру жирності 2,5%
1 ст.ложка оливкової олії
1 ст.ложка гречаного меду
1 ч.ложка соди
1 дрібка солі
50 г солодких родзинок
1 солодке яблуко
1 ч.ложка кардамону
- Кардамон очистити, насіння розчавити в ступці.
- Яйця збити з дрібкою солі, додати кефір кімнатної температури, оливкову олію та гречану муку. Вимішати тісто.
- Додати родзинки, половину яблука, нарізаного кубиками, кардамон, соду та мед, нагрітий до рідкого стану. Перемішати всі інгредієнти.
- Існує одразу три способи приготування цих оладок. Я використала другий і третій – другий виявився найбільш швидким, а третій – найсмачнішим (принаймні на мою думку). Перший спосіб – смаження на сковороді на оливковій олії. Другий – також смаження, але на сухому грилі. Це можливо тільки у випадку, якщо у вас є електрогриль з рівний антипригарним покриттям. Жар – середній. Третій спосіб – запікання у розігрітій до 180 градусів духовій шафі протягом 25 хвилин. Подавати оладки зі свіжим, тонко нарізаним яблуком. Смачного!