Сирники бувають не тільки солодкими, а й солоними! І, буду відвертою, після цих сирників я навіть не зможу сказати, які з них мої улюблені… Ба більше, я вкотре не смажила, а запікала сирники. І зробила висновок, що простіше готувати саме цим способом. Зробив тісто — наліпив сирників — склав у форму — приготував. Швидко і смачно. Тепер тільки так.
Окремо про сир для сирників. У ЦІЙ СТАТТІ я досить детально описала, як вибирати сир для сирників. Але головний принцип досить простий — що сухіший сир, то менше борошна у вас піде на приготування сирників. Цього разу я використала кукурудзяне борошно, воно надає сирникам чудового жовтого кольору. Проте ви можете використовувати й інші види борошна.
Рецепт:
500 г сухого сиру
1 яйце
4-5 ст.ложки кукурудзяного борошна
⅔ ч.ложки морської солі
Пів пучка петрушки
Пів пучка кропу
1/2 ч.ложки оливкової олії
- Кріп та петрушку дрібно нарізати.
- Сир із сіллю перетерети виделкою з довгими зубцями. Додати яйце, нарізану зелень і 2 ст.ложки борошна. Ретельно перемішати. Перевірте, наскільки тісто тримає форму — якщо тримає, то не додавайте більше борошна.
- У тарілку насипте 2 ст.ложки борошна. Сформуйте руками сирні кульки і обваляйте їх у борошні, потім надайте сирникам потрібної форми. Викладайте сирники на деко, побризкане оливковою олією.
- Запікати сирники у розігрітій до 180 градусів духовій шафі протягом 20-30 хвилин до гарної золотистої скоринки. Як завжди, із сирниками дуже смакує сметана — додайте її до страви. Смачного!