Томатний джем

Усі рецепти, які я донині публікувала на сторінках свого блогу, були або мої, або моєї сімї, або ж відомих шеф-кухарів. Але сьогодні я публікую рецепт від Олени Галкіної. Олена підписана на #treskablog в Facebook, а особисто ми познайомилися на моїй зустрічі «Про їжу та подорожі». Саме тоді вона й сказала, що має рецепт томатного варення з абсолютно дивовижним смаком.
Зовсім скоро вона
написала рецепт, а я, звісно ж, його приготувала.
І ви знаєте, смак дійсно приголомшливий. Так, таке варення з чаєм не з
їси, але під козячий або овечий сир та й, чого вже приховувати, під камамбер і солону бринзу він смакує неймовірно.
Щоб не
мучити вас довго, скажу, що чимось томатний джем (так, у мене це більше нагадало джем, тому так і називатиму) схожий на варення з інжиру. Таке варення в Італії часто подають до сиру Грана Падано і Пекоріно Романо. А італійці точно розуміються на сирах і на тому, що до них подавати. 

Рецепт:
1 кг помідорів, краще сорту «сливка» або мясисті помідори
1 кг цукру
Пучок фіолетового базиліку

  1. На помідорах зробити хрестоподібний надріз, обдати їх окропом, зняти шкірку і вирізати плодоніжку. Нарізати помідори невеликими кубиками.
  2. Помідори змішати з цукром, залишити на 1-3 години.
  3. Помідори з цукром перекласти у товстостінну каструлю і, помішуючи, довести до кипіння. Варити джем на маленькому вогні 10 хвилин, потім зняти з вогню і дати охолонути. Повторити процес уварювання ще 2-4 рази, залежно від того, наскільки мясисті помідори. На останок додати у джем пучок базиліку і проварити все разом 5 хвилин, потім базилік дістати й викинути. Показник готовності джему: шматочки помідорів мають бути прозорими, а сам джем густим і тягучим. Готовий джем розлити по стерилізованих банках. Зберігати в темному прохолодному місці. Смачного!

Олено, дякую за чудовий рецепт!!!

Якщо ви, як і Олена, хочете поділитися зі мною рецептом, я буду дуже рада! Надсилайте його на мою пошту treskablog@gmail.com.

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.