Запечений м’ясний паштет

Люблю надихатися подіями, людьми, книгами та всім, що мене оточує! В цей раз моїми натхненниками були Паска, що наближалася, і журнал «Сучасна кухня», який вже не вперше потрапляє в мої руки. Яку сторінку журнала не відкриєш – всюди гарні та надихаючі картинки, та й рецепти дуже достойні.
В цей раз мене зацікавив «Багатий паштет» (журнал на українській мові, що мені теж дуже подобається). В основі паштету – 7 видів м‘яса плюс вино! Оригінальний рецепт ви вже знаєте, де знайти, я ж вирішила відштовхнутися від того, які продукти у мене були, та й використати 7 видів м‘яса по 500 г я не могла – це ж яку величезну сім‘ю потрібно мати! На фото ви бачите результат, яким ми всі залишились дуже задоволені!

Читайте другий рецепт, натхненний журналом «Сучасна кухня», ТУТ.

Рецепт (форма діаметром 22-24 см):
500 г фаршу середньої жирності (м‘ясо на ваш вибір: свинина, курка, у мене – яловичина)
500 г курячої печінки
150 г качиного жиру або 200 г вершкового масла
300 г моркви
200 г цибулі
2 яйця
50 мл оливкової олії extra virgin
1 ч.ложка меленого мускатного горіху
Чорний перець свіжого помолу
Сіль на смак
Спеції та сушені овочі для прикрашання (у меня лавровий лист, бадьян, запашний перець, в‘ялені на сонці томати)

  1. Розігріти оливкову олію в глибокій сковороді. Додати нарізані кубиком цибулю та моркву. Тушкувати на низькому вогні мінімум 30 хвилин, але краще 40, не забувайте помішувати, овочі не повинні підгоріти.
  2. Додати до овочів качиний жир або вершкове масло, тушкувати продукти всі разом біля 10 хвилин. Потім викласти до овочів печінку, тушкувати 2 хвилини. Посолити, додати мускатний горіх, перець та сіль. Дати охолонути.
  3. Провернути майбутній паштет через м‘ясорубку. Додати сирий фарш і яйця, вимішати. Викласти паштет в форму для запікання, прикрасити спеціями та овочами. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовій шафі 30-40 хвилини до моменту, коли паштет почне відходити від країв форми.
  4. Подавати паштет після того, як він охолоне до кімнатної температури. Спеції, які використовувались для прикрашання, викинути, коли будете розкладати паштет по тарілкам. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.