Люблю надихатися подіями, людьми, книгами та всім, що мене оточує! В цей раз моїми натхненниками були Паска, що наближалася, і журнал «Сучасна кухня», який вже не вперше потрапляє в мої руки. Яку сторінку журнала не відкриєш – всюди гарні та надихаючі картинки, та й рецепти дуже достойні.
В цей раз мене зацікавив «Багатий паштет» (журнал на українській мові, що мені теж дуже подобається). В основі паштету – 7 видів м‘яса плюс вино! Оригінальний рецепт ви вже знаєте, де знайти, я ж вирішила відштовхнутися від того, які продукти у мене були, та й використати 7 видів м‘яса по 500 г я не могла – це ж яку величезну сім‘ю потрібно мати! На фото ви бачите результат, яким ми всі залишились дуже задоволені!
Читайте другий рецепт, натхненний журналом «Сучасна кухня», ТУТ.
Рецепт (форма діаметром 22-24 см):
500 г фаршу середньої жирності (м‘ясо на ваш вибір: свинина, курка, у мене – яловичина)
500 г курячої печінки
150 г качиного жиру або 200 г вершкового масла
300 г моркви
200 г цибулі
2 яйця
50 мл оливкової олії extra virgin
1 ч.ложка меленого мускатного горіху
Чорний перець свіжого помолу
Сіль на смак
Спеції та сушені овочі для прикрашання (у меня лавровий лист, бадьян, запашний перець, в‘ялені на сонці томати)
- Розігріти оливкову олію в глибокій сковороді. Додати нарізані кубиком цибулю та моркву. Тушкувати на низькому вогні мінімум 30 хвилин, але краще 40, не забувайте помішувати, овочі не повинні підгоріти.
- Додати до овочів качиний жир або вершкове масло, тушкувати продукти всі разом біля 10 хвилин. Потім викласти до овочів печінку, тушкувати 2 хвилини. Посолити, додати мускатний горіх, перець та сіль. Дати охолонути.
- Провернути майбутній паштет через м‘ясорубку. Додати сирий фарш і яйця, вимішати. Викласти паштет в форму для запікання, прикрасити спеціями та овочами. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовій шафі 30-40 хвилини до моменту, коли паштет почне відходити від країв форми.
- Подавати паштет після того, як він охолоне до кімнатної температури. Спеції, які використовувались для прикрашання, викинути, коли будете розкладати паштет по тарілкам. Смачного!