Цукерки з гречки? Дике та незрозуміле поєднання. Правда ж?
Тим не менш цукерки з гречки можуть стати улюбленим десертом ваших дітей. А враховуючи те, що в цих цукерках немає ні цукру, ні борошна, ваша батьківська совість буде зовсім чиста 🙂
Тепер давайте про те, яка ж гречка нам потрібна для цих цукерок. А нам потрібна зелена пророщена гречка! Ось і розкритий основний секрет цих цукерок.
Розповідаю, як я пророщую гречку. Гречку промийте і обдайте окропом прямо в ситі. Потім викладіть в миску і замочіть в холодній чистій воді на 20 хвилин. Злийте воду, ще раз промийте гречку і викладіть у деко в один шар. Додайте зовсім небагато води, щоб зернятка гречки були тільки на половину у воді. Поставте на стіл або підвіконня – гречка пророщується в теплому світлому приміщенні за 2 дні.
Важливо: не забувайте додавати воду, в невеликих кількостях!
Коли ви побачите, що гречка набухла і з гострого краю починає пробиватися росточок – все, можна її використати для цукерок!
І ще один момент. Спочатку я готувала ці цукерки не з какао, а з керобом. В тому числі й на майстер-класах. Але потім помітила, що алергія на кероб зустрічається набагато частіше, ніж на какао. Тому я використовую в цьому рецепті какао, але його цілком можна замінити на кероб.
Якщо ви любите гречку, дуже раджу спробувати гречані кекси.
Рецепт (вийде біля 20 цукерок):
200 г пророщеної зеленої гречки ( для початку раджу пророщувати 200 г, краще хай залишиться для салату)
200 г очищених від кісточок фініків
100 г кокосової стружки
50 г родзинок
50 г какао-порошка
1 банан
Дрібка солі
Кокосовая стружка, кунжут та насіння льону для прикрашання
Кокосову стружку подрібнити в борошно з допомогою Термоміксу або блендеру. Всі інгредієнти що залишилися змішати в Термоміксі або пропустити через м‘ясорубку. Сформувати круглі цукерки розміром як волоський горіх. Обваляти цукерки або в кокосовій стружці, або в кунжуті, або в насінні льону. Якщо буде можливість поставити цукерки в холодильник на 1 годину, раджу це зробити перед подачею. Смачного!
Амбасадор, ви їх самі коли небуть робили? Тісто приливає до рук, сформувати цукерки неможливо. На смак теж не дуже. Стружка кокосова при спробі подрібнити перетворилася у кашу. Переведені інгредієнти.