Цукерки з гречки

Цукерки з гречки? Дике та незрозуміле поєднання. Правда ж?
Тим не менш цукерки з гречки можуть стати улюбленим десертом ваших дітей. А враховуючи те, що в цих цукерках немає ні цукру, ні борошна, ваша батьківська совість буде зовсім чиста 🙂
Тепер давайте про те, яка ж гречка нам потрібна для цих цукерок. А нам потрібна зелена пророщена гречка! Ось і розкритий основний секрет цих цукерок.

Розповідаю, як я пророщую гречку. Гречку промийте і обдайте окропом прямо в ситі. Потім викладіть в миску і замочіть в холодній чистій воді на 20 хвилин. Злийте воду, ще раз промийте гречку і викладіть у деко в один шар. Додайте зовсім небагато води, щоб зернятка гречки були тільки на половину у воді. Поставте на стіл або підвіконня – гречка пророщується в теплому світлому приміщенні за 2 дні.
Важливо: не забувайте додавати воду, в невеликих кількостях!
Коли ви побачите, що гречка набухла і з гострого краю починає пробиватися росточок – все, можна її використати для цукерок!
І ще один момент. Спочатку я готувала ці цукерки не з какао, а з керобом. В тому числі й на майстер-класах. Але потім помітила, що алергія на кероб зустрічається набагато частіше, ніж на какао. Тому я використовую в цьому рецепті какао, але його цілком можна замінити на кероб.

Якщо ви любите гречку, дуже раджу спробувати гречані кекси.

Рецепт (вийде біля 20 цукерок):
200 г пророщеної зеленої гречки ( для початку раджу пророщувати 200 г, краще хай залишиться для салату)
200 г очищених від кісточок фініків
100 г кокосової стружки
50 г родзинок
50 г какао-порошка
1 банан
Дрібка солі
Кокосовая стружка, кунжут та насіння льону для прикрашання

Кокосову стружку подрібнити в борошно з допомогою Термоміксу або блендеру. Всі інгредієнти що залишилися змішати в Термоміксі або пропустити через м‘ясорубку. Сформувати круглі цукерки розміром як волоський горіх. Обваляти цукерки або в кокосовій стружці, або в кунжуті, або в насінні льону. Якщо буде можливість поставити цукерки в холодильник на 1 годину, раджу це зробити перед подачею. Смачного!

Коментарі · 1

  1. Амбасадор, ви їх самі коли небуть робили? Тісто приливає до рук, сформувати цукерки неможливо. На смак теж не дуже. Стружка кокосова при спробі подрібнити перетворилася у кашу. Переведені інгредієнти.

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.