Еринги – це гриби, які ще називаються королівська глива або степовий білий гриб. При цьому на смак і особливо за щільністю еринги дуже відрізняються і від глив, і від білих грибів.
Я купила ці гриби вперше, прочитавши про їхню користь. В цих грибах високий відсоток вмісту білка, плюс в ньому вітаміни групи В, цінні амінокислоти і навіть кальцій, їх рекомендують для стимуляції імунітету, виведення солей важких металів і навіть для схуднення.
Друга причина покупки – Піст, що наближається. Урізноманітнити пісне меню непросто, тому в хід ідуть всі доступні продукти. А еринги останнім часом можна зустріти у багатьох великих магазинах.
Коли я придумала цей рецепт, моя ідея була такою: це будуть грибні биточки з дуже смачним соусом. Повинно бути ситно, смачно і в холодному, и в гарячому вигляді, але достатньо дієтично.
І в мене вийшло:) я задоволена всім: і результатом, і швидким процесом приготування 🙂
Що ж робити, якщо саме ці гриби – еринги – ви не купили.
В цьому немає нічого страшного. Замініть їх свіжими королівськими печерицями.Так, смак буде іншим, але вам все рівно сподобається!
Любите гриби? В мене є чудовий рецепт маринованих грибів без оцту.
Рецепт:
400 г грибів ерингів
100 г волоських горіхів
50 мл оливкової олії
100-150 мл теплої води
3 зубчики часнику
3 шт зеленої цибулі
Сіль на смак
Чорний перець свіжого помелу
Оливкова олія для пательні-гриль
- Еринги нарізати уздовж пластинами товщиною не більше 0,5 см.
- Розігріти пательню-гриль, злегка побризкати її оливковою олією. Смажити гриби по 4-5 хвилин з кожної сторони. Регулюйте вогонь: спочатку пательню треба розігріти, а потім краще вогонь трохи зменшити.
- Під час приготування грибів, можна приготувати густий соус. З допомогою блендеру подрібніть волоські горіхи з часником та сіллю. Дрібно наріжте зелену цибулю. Змішайте горіхову масу з теплою водою. Регулюйте кількість води, ви можете зробити соус більш рідким або більш густим. В кінці додайте нарізану цибулю і досоліть на смак.
Шматочок готового гриба вмочіть в соус і смачного!