Мариновані печериці швидкого приготування (без оцту)

Мариновані грибочки – що може бути смачніше?
Їх можна і на кожен день готувати, як доповнення до обіду або вечері, а можна і на святковий стіл!
Маринувати гриби ми будемо не оцтом, а лимонним соком. Давайте чесно, якщо ви любите потужний оцтовий смак грибів, як із магазину, то мій рецепт вам не сподобається. В ньому більш тонка кислотна нота. До того ж ви можете зменшувати або збільшувати кількість соку на свій смак. Адже рецепт – це основа, яку ви видозмінюєте під себе.
І дуже важливий момент. Будь ласка, почекайте хоча б добу, перш ніж подавати печериці на стіл. Це дуже важко – перевірено на собі 😉 я ходила навкруги холодильника, зривалася, відкривала його і вихоплювала із банки пару грибочків. Тому коли пройшла доба, залишилось не так багато маринованих грибів і я приготувала їх ще раз. Можливо через дві доби печериці стають ще смачніші, але так довго витримати у нас не вдається…

Маринувати можна не тільки гриби, але й яблука – рецепт ви знайдете ТУТ

Рецепт:
500 г дрібних печериць
3 ст.ложки лимонного соку
4 зеленої цибулі
4 зубчика часнику
Пучок петрушки
2 ст.ложки оливкової або соняшникової (обов‘язково нерафінованої) олії
2 лаврових листа
Сіль на смак
Чорний перець на смак

  1. Печериці ретельно промити. Старайтесь купувати саме дрібні гриби, але якщо попалися більші, розріжте їх навпіл.
  2. Гриби скласти в каструлю, посолити, залити водою і поставити на плиту. Коли печериці з водою закиплять, зменшити вогонь до середнього рівня і варити 10 хвилин. Воду злити і дати грибам охолонути.
  3. В цей час дрібно нарізати зелену цибулю і петрушку. Часник пропустити через часникодавилку. Змішати зелень, часник та сіль, перемішати і залишити на 5 хвилин. Додати гриби, чорний перець, олію, 2 ст.ложки лимонного соку. Змішати між собою всі інгредієнти. Спробуйте гриби на кислоту та сіль – можливо вам доданої кількості буде достатньо. Я ж додала ще одну ложку лимонного соку і трохи солі.
  4. На дно банки покладіть лавровий лист. Потім викладіть всі гриби, включаючи всі соки та зелень. Гриби в банці не будуть покриті соком, тому закрийте її і добре струсоніть.
    Залиште печериці на добу у холодильнику. Потім викладіть в глибоку тарілку і подавайте на стіл. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.