Курячі тефтелі, запечені у шпинатному соусі бешамель

«Більше шпинату, ще більше», — це ті слова, які я щоденно чую від членів своєї сімї. Так, вони всі шалено люблять шпинат. Сподіваюсь, що і ви. Адже сьогодні я підготувала для вас рецепт тефтелей у шпинатному соусі бешамель. У дуже смачному.
Але зауважте: готуйте за цим рецептом тільки, якщо маєте чорний перець горошком та цілий мускатний горіх! Саме вони створюють основу смаку цієї страви!
І ще одна річ. У складі тефтелей є трошки бекону. Це щоб і чоловіки залишились задоволеними 🙂

Любите тефтелі? Подивіться схожий рецепт тефтелей у сочевичному соусі.

Рецепт:
700 г курячого фаршу
100 г бекону
100 г / 1 середня цибулина
4 ст.ложки вівсяних пластівців
1 яйце
100 г шпинату
500 мл молока
50 г вершкового масла
50 г пшеничного борошна вищого ґатунку
1 ч.ложка мускатного горіху свіжого помелу
½ ч.ложка чорного перцю свіжого помелу
Сіль на смак

  1. Бекон і цибулю нарізати дрібними кубиками. Змішати курячий фарш, бекон, цибулю, вівсяні пластівці, яйце та сіль. Залишити фарш на 30-40 хвилин.
  2. Готуємо шпинатний бешамель. У сотейнику розтопити вершкове масло. Додати борошно та смажити його до появи горіхового аромату. Додати молоко, перемішати, щоб не було грудочок, і варити до перших ознак кипіння. Додати нарізані шпинатні листя, чорний перець, мускатний горіх та сіль. Варити соус ще 2-3 хвилини, в кінці подрібнити за допомогою блендера.
  3. З фаршу зліпити тефтелі. 3-4 ст.ложки соусу викласти на дно форми для запікання. Зверху покласти тефтелі в 1 шар. Залити тефтелі соусом та поставити у розігріту до 180 градусів духову шафу на 40 хвилин. Подавати з будь-яким гарніром або просто з овочами. Смачного!

Коментарі · 1

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.