Ділюся секретним рецептом!
Для мене паста завжди була лапшою будь-якого виду із соусом. І моє улюблене болоньєзе, і карбонара, і песто — усі вони є пастою, яка просто потопає в соусі. І тільки цього року я дізналася, що паста може бути із хрусткою сирною скоринкою, запечена в духовій шафі.
Оригінал був із сиром рикота і смаженими білими грибами, а зверху багато-багато пармезану. Я переробила рецепт під українські реалії — замінила рикоту звичайним адигейським сиром, додала курочку і поекспериментувала з грибами — пробувала і з маслюками, і з печерицями. Одне залишалось незмінним — якісна паста.
В Італії в будь-якому магазині можна купити охолоджену пасту, тому і в Києві я купую саме таку. Для цього рецепту взяла улюблену папарделе від ТМ Kulinarium Meister.
Я зробила тільки одну помилку — не приготувала подвійну порцію!
Рецепт (2 порції):
1 упаковка пасти папарделе ТМ Kulinarium Meister
1 куряче філе
200 г лісових грибів (у мене маслюки) або 400 г печериць
1 ріпчаста цибуля
150 г адигейського сиру
100 г пармезану
2 ст.ложки оливкової олії
2 гілочки базиліку
Сіль на смак
- Куряче філе швидко обсмажити на оливковій олії до рум’яної скоринки. Перекласти у форму для запікання, посолити і покласти зверху листя базиліку. Форму закрити кришкою або затягнути фольгою. Запікати в розігрітій до 190 градусів духовій шафі 25 хвилин.
- У цей час на оливковій олії підсмажити цибулю і нарізані гриби до м’якості.
- Пасту відварити відповідно до інструкції на упаковці.
- У форму для запікання покласти розламаний на шматочки адигейський сир, нарізане куряче філе, гриби із цибулею і пасту. Перемішати всі інгредієнти (я це роблю руками), розрівняти. Зверху присипати шаром натертого пармезану. Запікати в розігрітій до 190 градусів духовій шафі 10 хвилин, найкраще під грилем. Смачного!