Коли страва вдала, ти завжди повторюєш її. І ця паста-салат не виняток.
Почнемо з того, що таке паста-салат 🙂 Є такі салати, в які додають пасту, зазвичай, для ситості. Ось і мені спало на думку, що холодна паста з овочами і якимось білком — чудова ідея, до того ж влітку.
Але в результаті у мене видалася страва, яку кожен, хто сидить за столом, може скомбінувати на свій смак. Тобто, можна все змішати і заправити песто. А можна кожний інгредієнт занурювати в песто і насолоджуватися.
Набір інгредієнтів для пасти-салату може бути різним. Незмінні лише два з них: песто та охолоджена паста мафальдіне від ТМ Kulinarium Meister (вариться лише хвилину і не злипається, що критично важливо для цієї страви). Рибу ж можна замінити птицею, баклажани — кабачками, перці — цвітною капустою, а руколу — будь-яким салатом. Взагалі, варіацій велика кількість, я ж у рецепті описую свій варіант.
Рецепт:
100 г охолодженої пасти мафальдіне від ТМ Kulinarium Meister
Порція песто з міксу трав — рецепт ТУТ
1 баклажан
1 болгарський перець
100 г слабосоленої сьомги — рецепт ТУТ
Пучок руколи
2 ст.ложки оливкової олії
1 ч.ложка бальзамічного оцту
Сіль на смак
- Баклажани нарізати пластинами і підсмажити на грилі. Перець також підсмажити на грилі до чорної скоринки. Баклажани нарізати смужками. Перець загорнути в харчову плівку, дати йому охолонути, потім очистити від шкірки і насіння. Нарізати смужками.
- Баклажани та перці заправити 1 ст.ложкою оливкової олії, бальзамічним оцтом і сіллю. Залишити маринуватися щонайменше на 20 хвилин.
- Пасту мафальдіне відварити по інструкції, воду злити, заправити 1 ст.ложкою оливкової олії.
- Сьомгу нарізати смужками. Руколу помити і обсушити.
- На тарілку по колу викласти пасту, руколу, болгарський перець, баклажан і сьомгу. Посередині поставити песто. Міксувати інгредієнти на свій смак. Смачного!