В сезон спаржі можна додавати її навіть в салати!
Отже, уявіть собі, що ви вже приготували спаржу p сирним соусом і звикли їсти її на гарнір до риби, а тепер вам хочеться чогось нового.
Або ж інша більше ймовірна ситуація: ви відварили спаржу, але трохи не розрахували порцію і у вас залишилось зовсім небагато, грам 100, цього смачнючого овоча. І що ж робити?
Ось саме для такої ситуації я й придумала цей рецепт. Дуже смачний, як виявилося, ми з‘їли всю порцію за лічені хвилини!
Для цього салату я використала слабосолену форель – звичайно ж, солила її самостійно за цим рецептом. Сама по собі ця рибка і корисна, і смачна, ну а в поєднанні зі спаржею взагалі вище всяких похвал 🙂
Рецепт:
100 г спаржі (у мене – біла)
2 відварених яйця
100 г слабосоленої сьомги або форелі
½ великого авокадо
100 г зелені нейтрального смаку (наприклад, шпинатні та/або салатні листя)
25 г мікрогріну редису (можна замінити на молоду рукколу або взагалі не додавати)
Невеликий пучок зеленої цибулі
1 ч.ложка французької гірчиці
1 ст.ложка кленового сиропу
1 ст.ложка лимонного соку
3 ст.ложки оливкової олії extra virgin
Сіль на смак
- Нижню частину спаржі очистити економкою. В сковороду великого діаметру налити води на 2 пальці, злегка посолити, довести до кипіння, додати спаржу. Варити 5-6 хвилин. Дістати, охолонути, нарізати шматочками по 1,5-2 см.
- Яйця і авокадо очистити. Нарізати великими кубиками.
- Рибу зняти зі шкірки, нарізати великими кубиками.
- Приготувати заправку: змішати оливкову олію з гірчицею, кленовим сиропом і лимонним соком.
- Цибулю дрібно нарізати, змішати з салатною зеленню і мікрогріном редису. Додати заправку, перемішати. Потім додати в салат яйця, рибу, авокадо і спаржу. Перемішати і одразу ж подавати на стіл. Смачного!