Як ви й просили, я привезла вам рецепт гуцульського картопляника — БУРИШНИК! Привезла із самого серця Карпат — з Верховини.
В Карпатах головні інгредієнти досить прості:
Кукурудза
Картопля, вона ж буришка
Бринза⠀
Власне, якщо на столі немає цих трьох продуктів — немає обіду.
Картоплю взагалі вважають другим хлібом.
⠀
Ось цю страву — картопляник, вона ж буришник — готують до супу. Замість хліба.
Я захотіла зробити його гарніром. А як захочете подати цю страву ви?
А може, приготуєте зрази? Маю чудовий перевірений рецепт!⠀
Рецепт (на форму 22 см):
1 кг відвареної картоплі в мундирах
70 г кукурудзяної крупи дрібного помелу (щось середнє між борошном та крупою, помел розміру манки)
15 г (1 ст.ложка без верху) пшеничного борошна
2 яйця
100 г вершкового масла
100 г сухої бринзи (звісно, краще карпатської)
Сіль на смак
- Картоплю відварити в мундирах та обов’язково повністю охолодити. Потім очистити, натерти на терці середнього розміру та змішати з кукурудзяною крупою, пшеничним борошном і яйцями. Перемішати до однорідної маси.
- Форму змазати маслом. Викласти картопляну масу. Розрівняти, виделкою зробити смужки на поверхні буришника. Запікати у розігрітій духовій шафі 25-30 хвилин за температури 200 градусів до рум’яної скоринки.
- Розтопити вершкове масло, покрошити в нього бринзу. Гарячий буришник порізати на шматочки. Їсти руками, занурюючи у вершково-бринзову масу. Смачного!