Буришник — карпатський картопляник

Як ви й просили, я привезла вам рецепт гуцульського картопляника БУРИШНИК! Привезла із самого серця Карпат — з Верховини.
В Карпатах головні інгредієнти досить прості:

Кукурудза
Картопля, вона ж буришка
Бринза⠀

Власне, якщо на столі немає цих трьох продуктів немає обіду.
Картоплю взагалі вважають другим хлібом.

Ось цю страву картопляник, вона ж буришник готують до супу. Замість хліба.
Я захотіла зробити його гарніром. А як захочете подати цю страву ви?

А може, приготуєте зрази? Маю чудовий перевірений рецепт!
Рецепт (на форму 22 см):
1 кг відвареної картоплі в мундирах
70 г кукурудзяної крупи дрібного помелу (щось середнє між борошном та крупою, помел розміру манки)
15 г (1 ст.ложка без верху) пшеничного борошна
2 яйця
100 г вершкового масла
100 г сухої бринзи (звісно, краще карпатської)
Сіль на смак

  1. Картоплю відварити в мундирах та обовязково повністю охолодити. Потім очистити, натерти на терці середнього розміру та змішати з кукурудзяною крупою, пшеничним борошном і яйцями. Перемішати до однорідної маси.
  2. Форму змазати маслом. Викласти картопляну масу. Розрівняти, виделкою зробити смужки на поверхні буришника. Запікати у розігрітій духовій шафі 25-30 хвилин за температури 200 градусів до румяної скоринки.
  3. Розтопити вершкове масло, покрошити в нього бринзу. Гарячий буришник порізати на шматочки. Їсти руками, занурюючи у вершково-бринзову масу. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.