Цей рецепт вартий того, щоб відкласти всі справи!
Для кого підійде:
-
- для тих, хто худне;
- для тих, хто худне;
-
- для тих, хто займається спортом чи фітнесом;
- для тих, хто займається спортом чи фітнесом;
-
- для харчування дітей від 3 років;
- для всіх, кому потрібно ситно і при цьому корисно нагодувати сім’ю.
Коротко про рецепт: головне у ньому — це соус із сочевиці. Про основний складник можна нікого не попереджувати. Після того, як соус спробують, всі одразу вподобають сочевицю, і вона надовго увійде у ваш раціон!
Є ще нюанс — кількість карі в рецепті. Якщо готуєте дітям, додавайте трохи карі. А ось якщо дорослим, то побільше, та ще й перець чилі не забудьте!
Після цих тефтель раджу приготувати ще одну страву із сочевиці — індійський дал!
Рецепт:
Для тефтель:
700 г курячого філе
5 ст.ложок вівсяних пластівців
1 яйце
1 велика цибулина
½ ч.ложки паприки
Сіль на смак
Для соусу:
200 г сочевиці
1 болгарський перець
1 велика цибулина
2-3 зубчики часнику
1 ст.ложка оливкової олії
5-6 шт. зеленої цибулі
1/2–2 ч.ложки карі
Перець чилі на бажання
Сіль на смак
- Сочевицю відварити до готовності в підсоленій воді.
- Куряче філе провернути на м’ясорубці разом із цибулиною. Додати вівсяні пластівці, яйце, паприку та сіль, вимісити фарш і залишити його щонайменше на 30 хвилин (краще на 1 годину).
- В глибоку пательню налити олію і 100 мл води. Довести до кипіння та додати дрібно нарізані цибулю, часник і болгарський перець. Зменшити вогонь до середнього, закрити кришкою і тушкувати 10 хвилин. Потім додати відварену сочевицю, зелену цибулю, карі та сіль, довести до кипіння, протушкувати 2-3 хвилини й вимкнути. Подрібнити соус до однорідності, у разі потреби додати води.
- З фаршу наліпити тефтелі розміром із волоський горіх. Викласти тефтелі в гарячий соус, накрити кришкою і тушкувати в ньому 10-15 хвилин. Подавати тефтелі можна з будь-яким гарніром, але найкраще вони смакують із рисом. Смачного!