Цитрусові чаї – це відмінний варіант по-справжньому зігріваючих напоїв. Якщо чесно, я вважаю, такі чаї найкращий варіант зігрітися холодною (і бажано сніжною) зимою.
Я вам пропоную одразу два чаї: перший дуже універсальний – я ще не зустрічала людей, включаючи дітей, яким би не сподобався цей чай.
А ось другий чай сподобається не всім, і причина цьому – імбир. Просто імбиру в цьому чаї дійсно багато. Я п‘ю його в двох випадках: або мені дуже сильно холодно, або я захворюю. В обох випадках цей чай – справжнє спасіння. Більш того, я навіть зараз пишу рецепт і хочу саме лимонно-імбирний чай!
Ще нагадаю вам про чай з журавлини та чай з обліпихи, які також можуть вам сподобатись.
Пряний апельсиновий чай
500 г апельсинів
½ одного лимону
1 л питної води
1 палочка кориці
2 зірочки бадьяну
5 шт. кардамону
5 шт. гвоздики
Цукор на смак (я могу зовсім не додавати, особливо якщо апельсини солодкі)
- Апельсини очистити від шкірки. При цьому залишити шматочок цедри довжиною 5-10 см і шириною 1-2 см.
- Воду закип‘ятити разом з цедрою, цукром і усіма спеціями.
- Апельсини подрібнити блендером. Додати в воду зі спеціями, туди ж вичавити сок половини лимону. Довести чай до кипіння і розлити по чашкам.
Лимонно-імбирний чай
2 великих лимони3-4 см кореню імбиру
700 мл питної води
1-2 ст.ложки меду
- Вичавити сік лимону. Неочищений імбир натерти на великій терці.
- Воду налити в сотейник, додати мед та імбир. Довести до кипіння, додати лимонний сік. Дати настоятися 2-3 хвилини. Смачного!