Дієтичний фалафель

Фалафель – приголомшливо смачна страва ізраїльської кухні. Основний інгредієнт фалафелю – горох нут. Плюс безліч ароматних спецій та перцю, звичайно ж.
Чесно кажучи, якщо у мене є потреба купити вуличну їжу (що буває вкрай рідко, але все ж), я не куплю м‘ясний бутерброд, а ось піту з фалафелем – обов‘язково. Ну дуже вже люблю 🙂

Але є одна невелика проблема. Фалафель смажать у фритюрі.
Я не вживаю ані картоплю фрі, ані цибулеві кільця у фритюрі, ані будь-яку іншу фритюрну страву. Фалафель – єдине виключення. І єдиний формат фритюру, який не відштовхує мій організм. І саме через фритюр я вирішила, що треба приготувати дієтичний фалафель, котрий буде смажитися на пательні-гриль на мінімумі олії. Щоб не було сухо, до фалафелю можна подати йогуртовий соус з лимоном та зеленню, як в цьому рецепті – буде дуже смачно!

Рецепт:
250 г сухого нуту (або 500 г готового відвареного нуту)
2 зубчика часнику
1 фіолетова цибулина невеликого розміру
¼ ч.ложки коріандру
¼ ч.ложки кмину
Пучок петрушки
Пучок кінзи
Чорний перець і перець чилі за смаком, але бажано щедро
Сіль за смаком
Оливкова олія для смаження

Нут помити, покласти у велику миску та залити водою до країв. Залишити мінімум на 12 годин. Потім воду злити, залити свіжою водою, посолити і варити біля 1 години на середньому вогні, піну знімати. Я готувала у Термоміксі 45 хвилин, температура 100, а після закипання – 98, швидкість помішування. Потім воду злити, дати нуту охолонути.

Для приготування в Термоміксі:
Скласти в чашу кмин, коріандр, чорний перець горошком та перець чилі. Подрібнити 3 секунди на швидкості 9. Потім додати всю зелень, цибулю та часник. Подрібнити 5 секунд на швидкості 8. Додати нут та сіль. Подрібнити 10 секунд на швидкості 8. Потім 30 секунд вимішати на режимі «Тісто».

Звичайний режим приготування.
Зелень нарізати максимально дрібно. Часник, цибулю та зелень подрібнити в блендері. Викласти з блендера в миску, покласти нут (краще не весь одразу, а частинами) та дрібнити у блендері на режимі пульсації. Консистенція не повинна бути пастоподібною, краще, щоб залишалися невеликі шматочки нуту.
Кмин, коріандр, чорний перець та чилі розтерти у ступці. Змішати спеції, зелень, цибулю, часник та подрібнений нут. Ретельно вимішати.

Сформувати невеликі котлетки трохи приплюснутої форми, але не робіть фалафель круглим, як це роблять звичайно. Смажити з двох сторін на пательні-гриль, злегка скропивши сковороду оливковою олією. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.