Баклажани + помідори + болгарський перець. На мою думку це – ідеальне поєднання. В принципі, що б ви не додали до цих трьох продуктів – вийде смачно. Але як же можна урізноманітнити їжу, якщо всього лише по-різному готувати ці три компоненти.
Сьогодні запечені баклажани ми будемо фарширувати найсмачнішою сирно-перцево- томатною начинкою. Коли я вперше приготувала цю страву, я подала її так, як ви бачите на світлині. Але потім я знайшла ще більш швидкий спосіб: я запікала кружочки баклажанів, а начинку викладала зверху. Готуйте так, як вам зручніше, та пишіть в коментарях, чи сподобалось вам!
Ще більш швидкий спосіб приготування баклажанов – проста баклажанна ікра .
Рецепт:
3 баклажани середнього розміру
300 г рікотти
2 невеликих помідори
2 болгарських перця
2 ст.ложки оливкової олії
1 ч.ложка лимонного соку
5-7 гілочок майорану
3-5 гілочок базиліку
Чорний мелений перець
Сіль за смаком
- На дно форми для запікання або на деко викласти 3-4 гілочок майорану. Зверху покласти баклажани (або цілі, наколоті виделкою, або нарізані кружочками) та цілі болгарські перці. Запікати до готовності (цілі овочі біля 40 хвилин) у розігрітій до 200 градусів духовій шафі. Дати охолонути.
- Болгарський перець очистити від шкірки, насіння та плодоніжки. Дуже дрібно нарізати або подрібнити ручним блендером.
- Помідори нарізати дрібними кубиками. Змішати болгарський перець, помідори, розім‘яту виделкою рікотту, оливкову олію, лимонний сік, подрібнений базилік та листя майорану. За смаком додати чорний перець та сіль.
- Приготовану начинку вкласти в “карман” цілого баклажану або поверх кружочків. Прикрасити свіжою зеленню. Смачного!