Не очікувала на саме такий результат. Уявіть: корж зі смаком волоського горіху (з надлегкою кокосовою нотою). Потім – делікатні персики у заливці з їх соку. Знизу пай хрусткий, а зверху – тане. Окремо по цукру – його дуже, дуже небагато. Якщо знаєте, що любите солодку випічку, збільшуйте кількість цукру у корді вдвічі.
І, як завжди, виділяю важливі моменти:
- Дуже важливо горіхи молоти довго, щоб виділився жир – інакше тісто не вийде;
- Кокосове борошно легко замінити рисовим або сорго;
- Кокосовий цукор можна замінити звичайним, але тоді цвіт заливки буде прозорішим;
- Із залишків персикової заливки можна зробити желе зі свіжими персиками.
Шукаєте рецепти смачної безглютенової випічки? Тоді вам терміново СЮДИ, тут ви знайдете рецепт мого улюбленого лимонного паю.
Рецепт (для форми діаметром 22-24 см):
Для тіста:
100 г волоських горіхів
100 г вівсяних пластівців
70 г кокосового борошна (або рисового, або сорго)
30 г кокосового цукру
1 велике яйце
Дрібка солі
Начинка:
700 г персиків
100 г кокосового цукру
200 мл води
5 г желатину
- Вівсяні пластівці подрібнити на борошно за допомогою блендера або Термоміксу.
- Горіхи скласти в блендер та довго подрібнювати на максимальній потужності. Спочатку горіхи перетворяться на борошно, але при подальшому подрібненні почне виділятися олія. В результаті ви отримаєте масу, яка буде трохи густішою, ніж арахісова паста.
- До горіхової пасти додати подрібнені пластівці, кокосове борошно, цукор, яйце, сіль та вимішати тісто. Викласти тісто в форму для випічки та рівномірно розподілити по формі, пресуючи та формуючи невеликі борти. Випікати корж у розігрітій до 180 градусів духовій шафі 15 хвилин.
- Персики нарізати скибочками, видаляючи кісточку. Скласти в каструлю, додати воду та цукор. Довести до кипіння, варити 1-2 хвилини, одразу ж відсидить через сито (рідину зберігти). З персикових скибочок зняти шкірочку (за бажанням) та викласти на корж.
- Желатин замочити у воді за інструкцією на упаковці. Потім змішати з 50 мл персикового сиропу, нагріти, після чого змішати з залишками сиропу. Залити сироп з желатином у форму, щоб кожен персик був їм покритий. Поставити в холодильник до застигання желатину. Подавати в охолодженому вигляді. Смачного!