Я рятуюсь цим напоєм усе літо. Але тільки зараз публікую рецепт лате, адже з ним у нас були пригоди 🙂
Ось, здається, ну що за пригоди з якимось там рецептом? Але насправді спочатку я експериментувала з пропорціями, адже в одній з кав’ярень я спробувала ідеальний ice latte і хотіла зробити саме такий! По-друге,
двічі я пила вже готову каву до зйомки — ну дуже вже смачно виходило:) До речі, мій син, коли побачив, з якою насолодою я п’ю каву, теж захотів скуштувати — і закохався в цей напій. Я відтягувала момент знайомства з кавою до 13 років, розуміючи, що коли дитина живе з кавовими фанатами, цей момент все одно настане. То нехай краще це буде найсмачніший банановий лате, ніж напій незрозумілого походження з автомата. Щодо цукру, то я не додаю його — на наш смак, бананової солодкості достатньо. Якщо вам її бракуватиме, раджу приділити більше часу на вибір бананів: купіть перезрілі та м’які, але цукор не додавайте.
Важливе зауваження: якщо маєте кавоварку, використовуйте для цього напою не еспресо, а американо. Ну а в рецепті я опишу варіант зі звичайною заварною кавою, яка скоріше за все є в кожному будинку. І жодної розчинної кави, гаразд?
Любите каву? Скуштуйте ще й гарбузовий лате!
Рецепт (2 порціі):
1 ст.ложка заварної кави
300 мл води нейтрального смаку (я використовую воду «Краплинка» — і недорого, і з правильним pH, і артезіанська)
300 мл молока
2 невеликі, але солодкі банани
Лід
- Каву заварити окропом. Дати повністю охолонути, потім процідити через сито.
- У блендер налити каву, додати молоко, очищені банани та лід. Збити до утворення однорідної маси та невеликої пінки. Пити одразу ж зі шматочком пирога. Смачного!