Індійський гарбузовий суп

У пошуках рецепту гарбузового супу без агресивного гарбузового смаку я придумала ось такий простой рецепт. Одразу ж скажу про результати: це другий гарбузовий суп, який я їла. Першим був швеЦький гарбузовий суп.
Звичайно, можна сказати, що раз вже це далеко не перша страва з гарбуза, яку я готую та успішно з‘їдаю (для тих, хто мене читає вперше – я не люблю гарбуз, але, знаючи про його користь, готую страви з нього для всієї сім‘ї та для себе також, при цьому сім‘я гарбуз любить, а я привчаюся).
Але насправді я просто навчилася маскувати різкий гарбузовий запах та смак. Але при цьому зрозуміло, що це страва з гарбуза, а не з моркви чи батату.
І декілька слів про цей рецепт. Я б хотіла зробити суп гострішим, але діти не дозволили це зробити. Якщо ви будете готувати тільки для дорослих, додайте, будь ласка, трохи гострого перцю чілі.

Рецепт (4-6 порцій):
400 г гарбуза без шкірки
1 морква середнього розміру
1 невелика цибулина
2 зубчика часнику
200 мл вершків 20% жирності
½ ч.ложки кмину
1 ч.ложка спеції гарам масала
Жменя гарбузового насіння
Сіль за смаком
Перець чілі за смаком

  1. Всі овочі нарізати великими кубиками та скласти в каструлю. Злегка присолити, додати води стільки, щоб овочі були повністю покриті. Накрити каструлю кришкою та варити на средньому вогні до готовності всіх овочів – це біля 30-40 хвилин.
  2. Додати спеції гарам масала та кмин.
  3. Подрібнити овочі блендером до однорідної маси. Перевірити на сіль та досолити за смаком. Також, якщо суп здається вам густим, долийте 200 мл води.
  4. Поверніть суп на вогонь та доведіть до кипіння. Додайте вершки, перемішайте, зменшіть вогонь до мінімуму та, постійно помішуючи, доведіть суп до появи перших бульбашок. Одразу ж зніміть суп з вогню.
  5. Суп розлити по тарілкам, зверху додати гарбузове насіння. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.