У пошуках рецепту гарбузового супу без агресивного гарбузового смаку я придумала ось такий простой рецепт. Одразу ж скажу про результати: це другий гарбузовий суп, який я їла. Першим був швеЦький гарбузовий суп.
Звичайно, можна сказати, що раз вже це далеко не перша страва з гарбуза, яку я готую та успішно з‘їдаю (для тих, хто мене читає вперше – я не люблю гарбуз, але, знаючи про його користь, готую страви з нього для всієї сім‘ї та для себе також, при цьому сім‘я гарбуз любить, а я привчаюся).
Але насправді я просто навчилася маскувати різкий гарбузовий запах та смак. Але при цьому зрозуміло, що це страва з гарбуза, а не з моркви чи батату.
І декілька слів про цей рецепт. Я б хотіла зробити суп гострішим, але діти не дозволили це зробити. Якщо ви будете готувати тільки для дорослих, додайте, будь ласка, трохи гострого перцю чілі.
Рецепт (4-6 порцій):
400 г гарбуза без шкірки
1 морква середнього розміру
1 невелика цибулина
2 зубчика часнику
200 мл вершків 20% жирності
½ ч.ложки кмину
1 ч.ложка спеції гарам масала
Жменя гарбузового насіння
Сіль за смаком
Перець чілі за смаком
- Всі овочі нарізати великими кубиками та скласти в каструлю. Злегка присолити, додати води стільки, щоб овочі були повністю покриті. Накрити каструлю кришкою та варити на средньому вогні до готовності всіх овочів – це біля 30-40 хвилин.
- Додати спеції гарам масала та кмин.
- Подрібнити овочі блендером до однорідної маси. Перевірити на сіль та досолити за смаком. Також, якщо суп здається вам густим, долийте 200 мл води.
- Поверніть суп на вогонь та доведіть до кипіння. Додайте вершки, перемішайте, зменшіть вогонь до мінімуму та, постійно помішуючи, доведіть суп до появи перших бульбашок. Одразу ж зніміть суп з вогню.
- Суп розлити по тарілкам, зверху додати гарбузове насіння. Смачного!