Хочете в Італію? Інколи достатньо приготувати італійську страву, щоб відчути себе в іншій країні!
Які продукти являються класичними для італійської кухні?
Звичайно ж оливкова олія, помідори і базилік. І неважливо, яка основа у вашої страви – достатньо додати ці три інгредієнти і ви перенесетесь в спекотну та сонячну Італію.
Дуже схожу страву я пробувала у Венеції, от тільки в основі була куряча грудка, а не курча. Але я подумала, що з курчам може вийти навіть краще і вже точно м‘ясо не буде сухим.
Одне курча – це 2 порції без гарніру або 4, якщо віддаєте перевагу з ним. Готувати цю страву зручніше у пательні великого діаметру – у мене, наприклад, є така: 28 см в діаметрі, високі борти, скляна кришка. Просто ідеальне рішення! Не забудьте подивитися відео про вибір пательні або прочитати цю статтю.
Рецепт:
Курча вагою 800-1000 г
200 г помідорів чері
200 мл білого сухого італійського вина
1 ст.ложка оливкової олії
1 ч.ложка сушеного базиліку
1 пучок зеленогї цибулі
½ пучка свіжого базиліку або петрушки
4 великих зубці часнику
Сіль на смак
- Курча розрізати навпіл уздовж.
- Нагріти на сковороді оливкову олію і викласти курча розрізом вверх, злегка придавити і смажити 2 хвилини до легкої скоринки. Потім перевернути на іншу сторону, додати вино, дрібно нарізану зелену цибулю і сушений базилік, накрити кришкою і тушкувати 30 хвилин на невеликому вогні.
- Свіжий базилік або петрушку (краще використовувати петрушку, якщо готуєте цю страву взимку або навесні, у базиліку в цю пору року мало аромату) дрібно нарубати з часником. Додати до курчати розрізані навпіл помідори чері, половину зелені з часником і сіль. Тушкувати ще 10 хвилин, після чого зняти з вогню. Дати курчаті відпочити ще 10-15 хвилин. При подачі посипати курча зеленню з часником, що залишилася. Смачного!