Рибальська картопля

Для цієї страви картоплю не потрібно чистити!!! Тому економимо час та вчимося готувати картоплю так, як її готують рибалки (або їх дружини) в Хорватії! Ще один рецепт від хазяйки будинку, який ми орендували під час відпочинку в Хорватії. Віола – дружина рибалки, готує прості та зрозумілі страви з тих продуктів, які легко купити на місцевому ринку або спіймати в морі. Адріатичний салат з кальмаром – також її рецепт, спробуйте!
Один з таких простих продуктів – картопля. Єдина її відмінність – це розмір. Місцева фермерська картопля невелика, розміром як куряче яйце. У нас такої теж багато, ось і використовуємо її для цієї страви! Тим більше чистити її не потрібно, достатньо ретельно помити.

Більше про традиційні продукти Хорватії читайте у цій статті.

Рецепт:
1 кг дрібної картоплі
1 солодка цибулина
20 г вершкового масла
3 ст.ложки оливкової олії extra virgin
150 г витриманого сиру (в Істрії використовують пармезан, але можна використати і Старий Голландець, і Чеддер, та будь-який інший сир з яскравим смаком)
50 г анчоусів
Сіль за смаком

  1. Картоплю ретельно промити. Розрізати на декілька частин та відварити у підсоленій воді до готовності. Воду злити.
  2. Поки вариться картопля, закип‘ятити 1 літр води. Цибулю нарізати дрібним кубиком. Цибулю покласти в сито і обдати її окропом.
  3. Картоплю разім‘яти картопледавкою, але не перетворювати її на пюре. Повинні залишатися шматочки різного розміру – від зовсім маленьких до великих.
  4. До картоплі додати цибулю, вершкове масло та оливкову олію і натертий сир. Ретельно перемішати, дати постояти 5 хвилин. Викласти картоплю у глибоку тарілку, зверху покласти анчоуси. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.