Мікс чорного та білого шоколаду — хіба це не чудово? Неважливо, поціновувачем якого шоколаду ви є — ці кекси неодмінно вам сподобаються за свій насичений смак!
В основі цих кексів — кокосова олія. Мене часто запитують, чи можна замінити кокосову олію на звичайне вершкове масло? Будь ласка, замінюйте, і обов’язково в рівних пропорціях. Але зауважте, що кокосова олія дає трохи інший ефект. Приміром, у випадку з цими кексами посилює шоколадний смак.
Яку кокосову олію купувати? Я раджу Nutiva — найкраще поєднання ціни та якості. Упаковка велика, тож вистачить на багато страв, ще й на печиво.
Рецепт:
150 г кокосової олії
50 г какао-порошку
120 г цукру (у мене — кокосовий)
100 мл молока
3 яйця
250 г пшеничного борошна вищого ґатунку
10 г (зазвичай це 1 упаковка) розпушувача
100 г білого шоколаду (я використовую шоколадні дропси без цукру)
50 г чорного шоколаду (я використовую шоколадні дропси без цукру)
Дрібка солі
- У сотейнику розтопити кокосову олію. Додати какао, цукор, сіль та молоко. Поставити масу на вогонь та нагрівати, помішуючи, поки не стане однорідною. Це не забере багато часу, маса нагріється приблизно до 60-65 градусів.
- Збити вінчиком 3 яйця. Не припиняючи збивати, влити до яєць шоколадну масу. Потім додати борошно, розпушувач та вимішати гладке тісто.
- Шоколад подрібнити ножем. Додати у тісто, вимішати. Тісто розкласти у форми для капкейків, заповнюючи їх на ⅔. Випікати кекси у розігрітій до 180 градусів духовій шафі 15 хвилин. Смачного!
P.S. Ви можете використовувати для цього рецепту будь-які формочки: для капкейків, мафінів або ж велику кексову форму.