Чудовий рецепт кокосово-вівсяного печива від моєї підписниці Олени Ющик!
Ви знаєте, що я публікую не тільки свої рецепти, але й часто мене надихають ваші! Безглютенове та безказеінове печиво – це знахідка для того, щоб урізноманітніти меню, і Олена поділилася таким рецептом, котрий можна було легко переробити на такий, який потрібен був саме мені. При цьому якщо проблема глютену для вас неактуальна, то залишу для вас у рецепті також і пшеничне борошно, яке, я впевнена, можна замінити на цільнозернове.
Я випробувала рецепт, замінюючи тільки 2 інгредієнти – цукор та борошно (готувала на кокосовому цукрі та на кокосовому борошні, які придбала на iHerb, отримайте від мене 5-10% знижки по промокоду АСU2950; саме там придбала соду, ванільний екстракт та кокосову олію). І скажу вам чесно – це печиво настільки смачне, що від нього неможливо відірватися:)
Не забувайте, що вівсянка – прекрасний інгредієнт, з якої можна приготувати ще вівсяне печиво з арахісом та хрустке несолодке вівсяне печиво. Обирать вам!
Рецепт:
1 склянка / 100 г кокосової стружки
1 склянка / 130 г пшеничного, кокосового або рисового борошна
2 склянки / 170 г вівсяних (за бажанням безглютенових) пластівців
3 яйця
1 склянка / 150 г цукру (у мене – кокосового)
100 г кокосової олії
2 краплі ванільного экстракту
½ ч.ложки соди
Дрібка солі
Горіхи або родзинки за бажанням
- Яйца збити з сіллю та цукром. Додати кокосову олію кімнатної температури, ванільний екстракт та збити повторно.
- Додати кокосову стружку, вівсяні пластівці, борошно, соду та перемішати все ложкою. Маса виходить в‘язка, здається, що потрібно додати більше борошна, але цього робити не потрібно.
- Печиво зформувати мокрими руками або ж двома ложками (для мене простіше саме ложками – однією набираю тісто, а формую за допомогою другої ложки). Викласти на деко, застелене силіконовим килимком або пекарським папером. Випікати 20 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовій шафі. Одразу ж, ще гарячими, перекласти на тарілку. Дати повністю охолонути. Смачного!