Чи готові ви до спеки?
З моїми новими рецептами лимонадів будете готові. Це точно!
Сьогодні я хочу показати вам одразу 2 рецепти лимонадів: класичний імбирний з лаймом та незвичний – з манго. Чому я обрала саме манго, як основу для лимонаду? Вся справа в тому, що цей фрукт з вираженим освіжаючим смаком. Недарма він є улюбленим у мешканців спекотних країн. Окрім того ціни на манго в червні зазвичай нижчі, ніж в інші часи, тому можна дозволити використати манго саме для лимонаду!
До речі, якщо ви любите незвичні лимонади, дуже раджу вам лимонад з базиліку, рецепт якого ви знайдете ТУТ.
Для лимонадів я використовую звичайну питну воду. Моя сім’я споживає багато води, особливо влітку, тому ми вирішили замовляти додому не дорогий та відомий бренд води, а більш бюджетний, але тим не менш дуже якісний. Тепер ми використовуємо воду «Краплинка». Дуже раджу: і гроші економите, і у спеку ваше тіло не відчуває спраги.
Імбирний лимонад:
2 см кореню імбиру
1 лайм
2 ст.ложки меду з нейтральним смаком (наприклад, з акації) або сиропу агави
1 л питної негазованої води
- Корінь імбиру натерти на тертушці. Додати мед, залити 200 мл води та нагріти суміш на плиті до моменту, коли мед розтане. Далі процідити суміш, залишки імбиру викинути.
- Вичавити сік ½ лайму. Другу половину нарізати кружальцями. Налити сік лайму та імбирну суміш у графин. Додати кружальця лайму та імбиру – друге за бажанням. Залити охолодженою водою та пити з задоволенням!
Лимонад манго+чіа:
1 зрілий манго
1 ст.ложка кленового сиропу
1 ст.ложка чіа
2 ст.ложки лимонного соку
2 гілочки м’яти
1 л питної негазованої води
Манго очистити та нарізати скибочками. Додати кленовий сироп, лимонний сік та м’яту. Трохи перем’яти все за допомогою ложки або виделки. Додати чіа та залити водою. Поставити в холодильник мінімум на 12 годин. Потім лимонад можна пити!