Лазанья завжди асоціюється зі складним процесом приготування. Часто це декілька соусів: наприклад, у класичній лазаньї — це болоньєзе та бешамель.
Але сьогодні все по-іншому. Один і дуже простий соус. Готується 20 хвилин. Потім склав лазанью — і на 30 хвилин у духову шафу. Все. Результат такий, що навряд чи ви зупинитесь на одному шматочку 🙂
До речі, я використовую свіже тісто від Kulinarium Meister. І взагалі, мені подобається саме свіже тісто тому, що його легко можна обрізати відповідно до розмірів форми для запікання. Висушені листи ламаються, що незручно, особливо якщо ви готуєте швидко, як я. До того ж лазанья зі свіжого тіста готується на 10 хвилин швидше.
Любите італійську кухню? Давайте наступного разу приготуємо канелоні зі шпинатом.
Рецепт:
1 упаковка пасти для лазаньї та канелоні від Kulinarium Meister
500 г печериць
500 г курячого філе
100 г ріпчастої цибулі
3 зубчики часнику
500 мл вершків жирністю 10%
300 мл молока жирністю 2,5%
300 г сиру (на ваш вибір, у мене — гауда)
2 гілочки орегано
10 г вершкового масла
2 ст.ложки оливкової олії extra virgin
Сіль та перець на смак
- Куряче філе нарізати кубиками, гриби — пластинами, цибулю та 2 зубчики часнику — дрібними кубиками.
- Розігріти пательню з вершковим маслом та оливковою олією. Додати одночасно цибулю, часник та філе. Обсмажувати, помішуючи, 2-3 хвилини на максимальному вогні. Потім додати усі гриби, гілочки орегано, посолити й поперчити, зменшити вогонь до половини, накрити кришкою і тушкувати 10 хвилин. Після цього додати вершки та 200 мл молока і нагріти соус до перших ознак кипіння. Зняти з вогню соус, дістати та викинути гілочки орегано.
- Один зубчик часнику розрізати навпіл та змастити ним форму для запікання. На дно налити решту молока. Викласти лист лазаньї, потім соус — і так по черзі викладати листи тіста та соус. Останній шар — соус. На лазанью викласти натертий сир. Запікати в розігрітій до 190 градусів духовій шафі 30 хвилин до рум’яної скоринки. Подавати гарячою. Смачного!