Дуже простий у приготуванні пиріг зі злегка хрусткою скоринкою та ніжною м’якоттю!
Айва – фрукт, що володіє приголомшливим ароматом! Якщо за якіюсь випадковостю ви ніколи не купляли айву і нарешті зважилися, покладіть одну штуку в закрите приміщення та відкрийте двері через 30 хвилин – запах буде стояти неймовірний!
Готувати айву складніше, ніж звичайні яблука, тільки одразу не лякайтеся, це не повинно зупинити вас. Справа в тому, що айву важко нарізати. Дуже вже вона тверда.
Є 2 способи, у якому вигляді використовувати айву для цього рецепту:
- Просто тонко нарізати, в такому випадку айва буде злегка хрустіти в пирозі. Особисто мені такий варіант дуже подобається.
- Тонко нарізану айву покласти у сковороду, додати 100 мл води і столову ложку цукру. Тушкувати 10 хвилин при закритій кришці. Охолодити. У цьому випадку айва буде ніжною, зробить верх пирога більш соковитим та мокрим.
Обирайте варіант на ваш смак!
З айви також можна приготувати варення з імбирем – рецепт ТУТ.
Рецепт:
1-2 айви
3 великих яйця або 4 яйця середнього розміру
100 г волоських горіхів
100 г пшеничного борошна вищого гатунку
175 г вершкового масла кімнатної температури
150 г цукру
1,5 ч.ложки розпушувачу
Декілька крапель ванільного екстракту або ванільний цукор
Дрібка солі
Вершкове масло щоб змастити форму
2 ч.ложки манки
- Айву нарізати тонкими пластинами. За бажанням протушкувати, як описано вище.
- Волоські горіхи подрібнити з допомогою блендеру або Термоміксу до дуже дрібної крихти, краще – до стану борошна.
- Збити яйця з сіллю та цукром. Додати вершкове масло, подрібнені волоські горіхи, борошно, ваніль та розпушувач. Вимісити тісто.
- Форму для запікання змастити вершковим маслом і присипати манкою. Викласти тісто. Зверху, вдавлюючи, викласти шматочки айви – їх кількість залежить від вашого смаку. Випікати у розігрітій до 190 градусів духовій шафі 40-50 хвилин. Смачного!