Вівсяні цукерки з шоколадом

Я обіцяла викладати рецепти корисних десертів. Сьогодні почну з дуже смачних цукерок, які я робила не одна, а зі своєю 7-річною донечкою. Вона любить готувати, точніше допомогати мамі 🙂
А що можна приготовувати з дитиною такого віку (і молодше, звичайно), щоб без ножа та з гарантією того, що дитина все з‘їсть? Звичайно ж солодощі. Корисні солодощі. Правда їх я теж обмежила – 2 такі цукерки в день цілком достатньо, щоб і солоденьке з‘їсти, і зайвого не набрати.
Окремо про шоколад.
Я визнаю тільки чорний шоколад, із вмістом какао від 70%. Саме такий я використовую для всіх своїх рецептів – і для празького торту також.
Не бійтесь шоколаду в цьому рецепті. Його мало і він гіркий, але у поєднанні з іншими інгредієнтами цієї гіркоти не відчуватиметься, я перевіряла 🙂

Рецепт:
130 г вівсяних пластівців
200 г фініків без кісточок
2 банани
20 г чорного шоколаду
2 ст.ложки якісного какао
Сок ½ мандарину (можна замінити на апельсин або лимон)
Дрібка солі
Какао для обсипання

  1. За допомогою блендера подрібнити вівсяні пластівці з шоколадом та сіллю до дрібної фракціі, але не до стану борошна.
  2. На м‘ясорубці (можна використовувати і блендер) подрібнити фініки та банани.
  3. Перемішати фініково-бананову суміш з вівсяно-шоколадною крихтою. Додати сік мандарину (або іншого цитрусу), щоб злегка нейтралізувати солодкість. Масу, що утворилася, поставити в холодильник мінімум на 1 годину.
  4. Додати до цукеркової маси какао, ретельно перемішати. Тепер починайте формувати круглі цукерки вологими руками. Готові цукерки обваляти в какао. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.