Рецепт спеціально для тих, хто сумнівається, що може з’їсти достатню кількість овочів взимку і не заплатити при цьому величезну суму грошей.
Це можливо! Заморожена броколі на вагу чи в упаковці продається буквально в кожному магазині. Ця капуста була зібрана в сезон, потім заморожена методом шокової заморозки, то ж її сміливо можна вважати корисною.
Окремий плюс – ця страва готується рівно 15 хвилин!
⠀
Що потрібно зробити попередньо:
Розморозити броколі.
Якщо використовуєте свіжу – в окропі відварити 2-3 хвилини.
⠀
Рецепт (3-4 порції):
2 ст.ложки оливкової олії
1 цибулина
2 зубчики часнику
300 г броколі
300 мл вершків (будь-яка жирність, але смачніше, коли жирність вища)
100 г твердого витриманого сиру (в мене пекоріно романо, можна пармезан, можна витриманий сир українського виробництва – на ваш смак)
200 г пасти
Сіль
Мускатний горіх (краще свіжого помелу)
⠀
Відеорецепт є за цим посиланням.
- У каструлю налити 3 літри води, гарно посолити, поставити на вогонь.
- Дрібно нарізати цибулю та порубити часник.
- У пательні розігріти олію, додати цибулю та часник та смажити на середньому вогні до стану, коли цибуля стане повністю прозорою.⠀
- В киплячу воду додати пасту та варити до стану al dente.
- До цибулі та часнику у пательню додати броколі, тушкувати разом 2 хвилин. Далі додати вершки, чорний перець, мускатний горіх, сіль, половину сиру. Перемішати, тушкувати до перших ознак кипіння вершків. Одразу після додати відварену пасту, тушкувати ще 1 хвилину разом. розкласти по тарілкам, присипати сиром. Смачного!