Гарбузова ікра на зиму

Гарбузова ікра на зиму вас здивує!!!

Давайте реалістично.
Гарбузи переважно великі.
Коли ви його розрізаєте, то з‘їсти треба швидко. Або викинути. А це не діло.
Ви можете приготувати пиріг, чізкейк або гарбузову запіканку. Але все одно шматочок гарбузу може залишитися. Що з ним робити?

Пропоную приготувати гарбузову ікру! Зможете з‘їсти пізніше, бо зберігається як консервація.


Рецепт (3 банки по 0,5л):
600 г очищеного гарбуза
300 г очищеного від насіння перцю
300 г цибулі
300 г помідорів
100 мл олії
1 ст. ложка солі
1/2 ст. ложки куркуми
1 ч.ложка кайєнського перцю
70 г цукру
50 г яблучного оцту

  1. Гарбуз очистити, нарізати великими кубиками, скласти в каструлю, додати 100 мл води. Закрити кришкою, тушкувати на середньому вогні.
  2. В цей час очистити та нарізати великими кубиками цибулю та перець. Помідори ошпарити окропом, зняти шкірочку, також нарізати великими кубиками.
  3. В каструлю до гарбуза додати олію, цибулю та перець. Готувати до готовності овочів, помішуючи, на середньому вогні (це десь 10-15 хвилин). Додати помідори, сіль, цукор, куркуму та кайєнський перець. Тушкувати ще 10 хвилин.
  4. Готову ікру подрібнити блендером до однорідної маси, додати оцет, варити ще хвилину. Розкласти у стерилізовані банки, закатати (можна використовувати і банки з кришками, що закручуються). Ікра готова одразу, але її можна і зберігати весь зимово-весняний сезон в темному прохолодному місці. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.