Перепілки на грилі

Свято, вихідний день, шашлики, та що вже там – звичайна вечеря на швидку руку – може бути не зі звичайним курячим філе, але зі смачними перепілками на грилі.
Спочатку про спосіб приготування. За цим рецептом можна приготувати на парі, на грилі, на сковороді, в духовій шафі і навіть на мангалі. Тобто рецепт універсальний на всі випадки життя.
Далі. Вибір перепілок – критичне питання у приготуванні цієї страви. Дуже умовно, всіх перепілок можна поділити на супових і тих, що можна смажити. Ззовні цих перепілок не відрізнити. Єдиний вихід – надійний постачальник. Зараз такі є і в Інтернеті, і на ринку. У мене – перепілки сорту Фараон, дуже соковиті та ніжні пташки. Того часу, що вказано в рецепті, більш ніж достатньо для того, щоб приготувати їх.
Ще раз: метод приготування ви можете змінити, час вказаний для приготування перепелів на електроплиті при приготування на сковороді-гриль.

Хочете приготувати ціле курча в ароматному маринаді? ТУТ ви знайдете рецепт.

Рецепт:
5 перепелів сорту Фараон або ж інших, яких можна готувати на грилі
1 ст.ложка оливкової олії
½ ч.ложки сумаха
½ ч.ложки сушеної м‘яти
½ ч.ложки сушеного орегано
Чорний перець свіжого помелу на смак
Сіль на смак

  1. Кожну перепілку зі сторони грудки розрізати гострим ножем. Розкласти птицю в одну площину. Повторити те ж саме з іншими перепелами.
  2. Замаринувати перепелів в оливковій олії з додаванням всіх спецій, перцю і солі. Залишити на 30 хвилин.
  3. Добре розігріти сковороду-гриль. Викласти 2-3 перепілки, зверху притиснути пташок кришкою, щоб вони зберегли пласку форму. Смажити по 6-7 хвилин з кожної сторони. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.