Пхалі зі шпинату та квасолі

Пхалі не любити неможливо! Я абсолютно впевнена, що кожна людина може знайти свій улюблений вид пхалі. І якщо про пхалі з буряка та баклажанів я вже писала, то сьогодні на черзі пхалі із шпинату та квасолі!
Одразу уточнюю: це 2 різних види пхалі. Ви можете вибрати один з них, а можете й обидва. Дивовижно, але дуже різні: пхалі зі шпинату – це весняна свіжість, а з білої квасолі – ситна їжа на будь-яку пору року.
Мені сподобалися обидва, але кращий показник те, що моя сім‘я першими прикінчила пхалі зі шпинату, а потім доїла ще й з квасолі.
Для пхалі зі шпинату ви можете використовувати як заморожений, так і свіжий шпинат (в рецепті описую обидва варіанти приготування). Зверніть увагу, якість свіжого шпинату – дуже різна, тому візьміть трохи більше шпинату – з того, що залишився, завжди можна приготувати смачний салат.

Пхалі зі шпинату:
200 г замороженого шпинату / 200-250 г свіжого шпинату
50 г волоських горіхів
1 великий зубчик часнику
¼ частина невеликої цибулини
1 ч.ложка яблучного оцту
Сіль на смак

  1. Якщо у вас заморожений шпинат, необхідно повністю розморозити його, викладіть на сито, обдайте кип‘ятком, дайте воді щоб вона стекла, потім вичавіть лишню воду з допомогою ложки. Якщо у вас свіжий шпинат, ретельно його промийте, викладіть в кастрюлю з окропом на 15 секунд, злийте воду через сито, допомагаючи ложкою, дайте всій воді стекти. В підсумку у вас повинно вийти 120 г шпинату.
  2. Всі інгредієнти складіть в блендер і подрібніть до однорідної маси. Руками скатайте кульки.

Пхалі з білої квасолі:
150 г відвареної білої квасолі
50 г волоських горіхів
½ пучка кінзи або петрушки
2 зубчики часнику
¼ частина невеликої цибулини
1 ч.ложка яблучного оцту
Чорний перець свіжого помолу
Сіль на смак

  1. В блендер викладіть зелень, цибулю і часник, подрібніть їх.
  2. Додайте горіхи, подрібніть. Потім – всі інгредієнти що залишилися і остаточно подрібніть їх. Руками скатайте кульки, прикрасьте їх горіхами. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.