Особисто я дуже люблю НЕЧИЩЕНУ картоплю!
Так-так, саме так!
Ну звичайно, коли я варю суп, я картоплю чищу. Але якщо є можливість її не чистити, то я цього робити ніколи не буду.
Причини дві. Перша – у мене просто немає часу. Все як у більшості людей, вічний поспіх від дому до роботи 🙂 Друга причина – картопля з кожурою корисна! Я про це багато писала у статті про картоплю. Якщо вже їсти картоплю, то відварену в мундирах, запечену зі шкіркою, або ж приготовану за сьогоднішнім рецептом!
Це – повноцінна страва, що не потребує ні риби, ні м‘яса. Тільки овочі. Наприклад, коулслоу – мого улюбленого салата, який готується із всього, що є в холодильнику.
Страва готується у мультиварці! Я свою мільтиварку вже віддала, то ж продовжую готувати, але в духовій шафі.
Рецепт:
1 кг картоплі (обирайте сорт, який НЕ розварюється!!!)
200 г сулугуні
200 г твердого сиру, наприклад, російського
1 ч.ложка орегано
½ ч.ложка білого перцю
1 ст.ложка оливкової олії
100 мл молока
2 зубчика часнику
Сіль на смак
Зелень для прикрашання
- Картоплю добре промити та зробити на ній надрізи поперек кожної картоплини. Надрізи необхідно робити не до кінця картоплі, а приблизно на ¾ кожні 0,5 см.
- Чашу мультиварки або форму для запікання змастити розрізаним навпіл зубчиком часнику. На дно налити оливкову олію, додати часник та молоко. Викласти на дно чаші картоплю 1 шаром, надрізами вверх, присолити. Закрити мультиварку та поставити на режим “Тушкування” на 1 годину.
- Через годину приготувати сирну суміш: натерти обидва сира на тертушці, додати орегано та перець, перемішати.
- Відкрити мультиварку і в надрізи насипати якнайбільше сиру. Сир, що залишився викласти навколо. Закрити кришку та залишити на 5-7 хвилин.
- Викласти картоплю на блюдо, посипати зеленню. Соус, що залишився у чаші мультиварки добре перемішати, за необхідності досолити та подавати до гарячої картоплі. Смачного!