Навіть не салат, а повноцінний обід!
Кіноа – крупа модна, відома, корисна, яка до того ж містить багато природного білку. Як би її не рекламували, як гарнір вона мені не дуже подобається (пробачайте, це тільки моя думка!). А ось як від елементу салату я від неї просто в захваті! Надає хрустку структуру, а ще перетворює салат на повноцінну основну страву! Саме той випадок, коли з’їв салат, і більш нічого на обід й не потрібно 🙂
З вказаної кількості салату вийде повноцінний обід на двох. Жінок, не чоловіків. А як доповнення до обіду, то вистачить і на 4-х! Ще один улюблений інгредієнт салату – це грильовані кабачки. Мій салат з кабачками на грилі та гірчичною заправкою вже став улюбленим у багатьох моїх підписників. Сподіваюсь, що й вам цей салат сподобається.
Рецепт:
100 г салатного міксу
100 г кіноа
100 г редиски
100 г огірка
150 г кабачку
2 відварених яйця
1 ст.ложка лимонного соку
3 ст.ложки оливкової олії + для змащення грилю
Мигдалеві пластівці за бажанням
Чорний перець свіжого помелу
Сіль за смаком
- Відварити кіноа. Я відварюю кіноа у глибокій сковорідці – мені так зручніше. Воду для відварювання використовую тільки якісну, тому що вода сильно впливає на кінцевий смак страви, а особливо – на смак кіноа. Щоб відварити кіноа, налийте у глибоку сковорідку 1 л води (я використовую воду «Краплинка» – і ціна дуже приємна, і якість на висоті). Трохи посоліть, доведіть воду до кипіння, додайте кіноа та варіть біля 15 хвилин на середньому вогні. Потім злийте воду через дрібне сито та дайте кіноа охолонути.
- Кабачки нарізати довгими тонкими слайсами, поперчити та обжарювати з двох сторін на сковорідці-гриль. Попередньо гриль збризнути оливковою олією. Дати охолонути, нарізати тонкою соломкою.
- Яйця розрізати та відділити жовтки від білків.
- Жовтки розтерти виделкою. Додати лимонний сік, сіль, оливкову олію, перетерти до однорідного густого соусу.
- Редис, огірок та білок нарізати тонкою соломкою. Змішати з салатним міксом, кабачками, кіноа та соусом. Зверху за бажання прикрасити мигдалевими пластівцями. Смачного!