Не просто буряковий паштет, а простий буряковий паштет на грінках з моцарелою! Шалено смачна страва, яка варта вашої уваги!
⠀
Мій улюблений варіант, коли мінімум зусиль, при цьому корисно, смачно, універсально! Хочете – на грінку мажете і на сніданок. А хочете – додаєте до гарніру та м‘яса на обід/вечерю.
⠀
Теоретично зберігається до тижня в холодильнику, але на практиці це неможливо 😆
Якщо хочете побачити відеорецепт, клікайте СЮДИ.
⠀
Рецепт:
300 г буряка
400 г болгарського перцю
4 зубчики часнику
2 ст.ложки оливкової олії
100 г волоських горіхів
Сіль
Чорний перець
Хліб
Моцарела
Бальзамічний оцет
Мікрогрін для прикрашання
⠀
- Дрібний буряк розрізати навпіл, перець очистити і також розрізати навпіл. Буряк, болгарський перець та часник скласти у форму, змастити олією та запікати 1 годину в духовій шафі за температури 180-185 градусів. Готовність перевіряємо по буряку. Можливо будете запікати трохи довше (залежить від розміру та щільності буряка).
- Запечені перці обов’язково очистити від шкірки та насіння, буряк – від шкірки.
- Всі запечені овочі скласти у блендер разом з олією, додати горіхи. Подрібнити у блендері до стану паштету, але з невеличкими шматочками овочів та горіхів.
- На грінку викласти пашет, зверху розламану навпіл кульку моцарели, зверху полити страву бальзамічним оцтом. Навіть якщо без моцарели, зверху на паштет хоч декілька крапель.
⠀
Вам буде смачно 💙💛💙