Солені польські гриби

Ще нещодавно я не займалася консервацією грибів. Рівно до того моменту, як за один день зібрала відро польских 🙂
Коли в твоїх руках виявляється така кількість грибів відмінної якості, ти судомно починаєш думати, що ж із них приготувати!
Одразу ж був зроблений суп з цукіні з лісовими грибами, смаженя з картоплею і багато заморозки на зиму. Але ж так хочеться ще й баночку консервації!
Рецептом солених грибів зі мною поділилась сусідка по дачі. Готувати по ньому дуже просто, навіть якщо це ваша перша грибна консервація. До того ж я подумала, що солені гриби мають переваги перед маринованими: вони корисніші і їх можна замаринувати самостійно перед подачею – наприклад так, як написано в рецепті маринованих печериць
Декілька важливих моментів по цьому рецепту:

  • Дуже ретельно миємо гриби перед приготуванням
  • Краще використовувати маленькі гриби
  • Не потрібно герметично закривати банку – поліетиленової кришки достатньо
  • У грибів різна вага в залежності від погоди, тому краще орієнтуватися на об‘єм грибів
  • Польські гриби при варінні стають темними, тому пеший етап рецепту обов‘язковий!

Рецепт (на 1 банку 0,5 л):
1 л польських грибів
1 лимон
2 ч.ложки солі (без гірки)
2 лаврових листи
5 горошин духм‘яного перцю
10 горошин чорного перцю

  1. Ретельно промиті гриби покласти в окріп. Додати сік лимону. Варити гриби 7 хвилин. Потім злити воду і промити гриби під проточною водою.
  2. Закип‘ятити воду. Відварити гриби повторно протягом 5-7 хвилин
  3. Банку та поліетиленову кришку стерилізувати. На дно банки покласти 1 лавровый лист, духм‘яний перець і 5 горошин чорного перцю. ¼ відварених грибів з допомогою половника закласти в банку. Присипати ½ ч.ложки солі. Викласти ще ¼ частину грибів. Знову присипати ½ ч.ложкою солі. Повторіть так до наповнення банки. Зверху присипати сіллю, додати лавровый лист, що залишився і чорний перець. Якщо в банці недостатньо рідини, долити води, в якій варилися гриби, до країв. Одразу ж закрити кришкою. Зберігати в темному прохолодному місці.
  4. Перед вживанням промити гриби під проточною водою, залити окропом і залишити на 30 хвилин. Злити воду і використовувати гриби за призначенням – в суп, печеню або для маринування в лимонному соку. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

У кошику немає товарів.