Стручкова квасоля з сирною крихтою

Стручкова квасоля – дуже недооцінений овоч. Але сьогодні такий простий рецепт, що вам точно захочеться його приготувати!
Я часто запитую у підписників або просто у знайомих, чи люблять вони стручкову квасолю та чи часто її готують. І частіше чую негативну відповідь.
А я дуже люблю додавати цей овоч в різноманітні страви. Починаючи від класичного салату Нісуаз до пирога з начинкою зі стручкової квасолі. А консервація, а заморозка… До того ж влітку в моїй сім‘ї стручкова квасоля – це гарнір до птиці, м‘яса і навіть до риби.
Окремий пункт приготування стручкової квасолі – це очистка від жорстких бокових волокон. Чим молодша квасоля (квасолинки ще до кінця не сформувались), тим більш тонкі бокові волокна та легше їх очищати.
Очищати квасолю, попередньо відварену дуже просто: берете пальцями один кінець квасолі, відламуєте і тягнете дониз разом з волокнами. Потім так само з іншої сторони. Нічого складного 🙂

Рецепт:
½ кг стручкової квасолі
150 г пармезану або іншого витриманого сиру (Старий Голландець, Чеддер)
1 шматок цільнозернового хліба
1 гілочка розмарину (можна замінити на 3 гілочки базиліку або чебрецю, або на 2 гілочки шавлії)
2 ст.ложки оливкової олії extra virgin
Сіль на смак
Чорний перець свіжого помолу на смак

  1. Стручкову квасолю промити і відварити в гарячій підсоленій воді. Коли вода з квасолею в каструлі закипить, проваріть її 4-5 хвилин і одразу ж злийте воду. Квасолю промийте холодною водою.
  2. Шматок хліба підсушити в розігрітій до 180 градусів духовій шафі 10-15 хвилин до рум’яного кольору. Охолодити.
  3. Очистити квасолю, що охолола, від жорстких бокових волокон.
  4. Шматок хліба подрібнити в блендері до крихти. Сир натерти на дрібній тертушці. Перемішати крихту з сиром та чорним меленим перцем.
  5. Квасолю перемішати з оливковою олією. На дно форми для запікання покласти гілочку розмарину або інші трави, зверху – квасолю. Потім рівномірно посипати квасолю сирною крихтою і запікати в розігрітій до 180 градусів духовій шафі 15-20 хвилин. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.