Телятина у маринаді з в’ялених томатів

На прохання моїх читачів починаю більше готувати в мультиварці 🙂
Сьогодні готуємо м‘ясо – ніжну молочну телятину.
Ідея для цієї страви народилася тоді, коли я побачила в магазині дуже хороший і свіжий відріз м‘яса. Назвали цей відріз “грудинка”, але насправді це було філе на кістці. При цьому для цієї страви підійде абсолютно будь-яке м‘ясо на кістці. І навіть не обов‘язково брати телятину, яловичина також підійде (але готувати її прийдеться довше).
М‘ясо вийшло дуже соковите та м‘яке. Купуючи нежирну яловичину, ти завжди ризикуєш пересушити м‘ясо. Але за цим рецептом все повинно вийти смачно!

Рецепт:
1 кг телятини (або яловичини) на кістці
3 в‘ялених помідори
Жменя в’ялених оливок
2 ст.ложки оливкової олії
Сік ½ лимону
½ ч.ложка коріандру
½-1 ч.ложка морскької солі

  1. В‘ялені оливки очистити від кісточок. Дрібно нарізати оливки і в‘ялені помідори. В ступці або в кавомолці подрібнити помідори, оливки, коріандр і 1 ст.ложку оливкової олії. В отриману суміш додати сіль, сік лимону і оливкову олію, що залишилася. Перемішати. Маринад для м‘яса готовий.
  2. М‘ясо з усіх сторін змастити маринадом. Залишити маринуватися мінімум на 6 годин (краще на добу).
  3. Мультиварку включити на режим “Смаження”. Викласти м’ясо і, при відкритій кришці, обсмажити з двох сторін. Весь процес у мене зайняв 18 хвилин. Потім додати 200 мл води, включити режим “Тушкування” і готувати 1 годину. У випадку, якщо використовуєте яловичину, вам знадобиться більше часу на 30-60 хвилин. Дістати м‘ясо і подавати з томатним соусом, наприклад, з базиліко. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Product added to cart

Немає товарів у кошику.