Різноманітні, смачні і корисні сніданки – запорука успішного дня! Адже як день почнеш, таким він і буде.
Тому сьогодні одразу 3 варіанти сніданків. На перший погляд може здатися, що це звичайні канапки. Та не все так просто! Кожен з них має оригінальний смак і добре збалансовані харчові властивості.
Я довго намагалась обрати, який же з них мій улюблений. Перший варіант точно сподобається дітям і ласунчикам, хоча в ньому немає ані граму цукру. Другий – ідеальний для шанувальників овочів і класичних смакових поєднань. А третій варіант – для гурманів і людей, які готові до експериментів. Найбільш неочікуваний смак 🙂
І декілька слів про хліб. Я дуже раджу для цих сніданків використовувати незвичайні види хліба: цільнозерновий, житній або гречаний, як у мене. Звичайний батон дуже спростить смак кожного із цих сніданків і зменшить харчову цінність.
Рецепт сніданка з арахісовою пастою (4 порції):
4 скибочки хліба
100 г арахісової пасти
1 великий банан
1 ст. ложка насіння льону
На пательні-гриль підсушити хліб з двох боків. Намастити арахісовою пастою, зверху покласти шматочки банану. Посипати насінням льону.
Рецепт сніданка з авокадо (4 порції):
4 скибочки хліба
100 г хумуса
1 авокадо
2 ст. ложки гарбузового насіння.
На пательні-гриль підсушити хліб з двох боків. Намастити хумусом. Авокадо очистити від шкірки і порізати скибочками, покласти на хліб з хумусом. Посипати гарбузовим насінням.
Рецепт сніданка з фетою (4 порції)
4 скибочки хліба
2 ст. ложки томатного джему иабо 1 ст.ложка рідкого меду
150 г сиру фета
50 фундука
На пательні-гриль підсушити хліб з двох боків. Намастити тонким шаром томатного джему або тоненькою цівкою налити мед. Фету покришити руками і викласти зверху. Посипати подрібненими горіхами. Смачного!