Думаю, ви знаєте, що я люблю з простих та доступних продуктів придумати щось оригінальне та незвичайне. Це саме цей випадок:)
Брокколі – дуже корисний вид капусти, яку ми звикли варити. Але ж користі у сирому овочі набагато більше. Тільки ось як сиру брокколі впихнути нашим рідним?
Виявилось, все досить просто, якщо з брокколі зробити кульки! Так-так, кульки, і не думайте, що це складно, якраз навпаки. Весь процес приготування за наявності блендеру займає рівно 5 хвилин. Для цієї страви вам потрібен блендер у вигляді чаші з горизонтальними ножами (у мене це Термомікс, в ньому можна подрібнювати хоч малу кількість, хоч велику).
Кульки виходять гоструваті за рахунок цибулі та часнику, тому якщо ви сумніваєтесь, чи будуть їх їсти діти, зменшіть кількість цибулі та додайте малесенький зубчик часнику або зовсім не додавайте його.
Хоча, чесно, мої діти їли з такою кількістю – просто я вибрала солодкий сорт цибулі. А ще кульки сподобаються чоловікам, може навіть захочуть гостріше!
Рецепт салата з авокадо й в’яленими томатами
Рецепт (8-10 кульок):
300 г брокколі
1 стиглий, м‘який авокадо
½ невеликої цибулини, краще солодкої або салатної
1 зубчик часнику
Сік ½ лимону
1 ч.ложка оливкової олії
Декілька гілочок петрушки для прикрашання
Сіль за смаком
- З брокколі зрізати всі суцвіття. При цьому жорстка частина нам не потрібна – її можна залишити для овочевого супу.
- Скласти всі суцвіття брокколі в блендер та подрібнити їх до крихти. Додати в блендер авокадо, нарізану на декілька частин цибулину та сік лимону. Подрібнити до стану пасти.
Перекласти пасту в миску, додати пропущений через часнокодавку часник, сіль та оливкову олію. Перемішати й сформувати кульки, злегка притискаючи їх руками, щоб вони тримали форму. - Викласти готові кульки на тарілку, прикрасити їх петрушкою. Смачного!