Гранола або мюсли

imageСнідають всі люди по різному – комусь потрібна картопля з м’ясом, комусь – чашка кави, іншим – омлет з помідорами та зеленню. Ну а мені потрібна тарілка вівсянки або мюслі. І якщо з вівсянкою все зрозуміло, хоча і тут є варіанти, то з гранолою-мюслі все не так однозначно. Й справа в одному – у складі мюслі, що продаються в магазині. А склад як раз зрідка буває нормальним, а якщо так і буває, то коштують такі мюслі якихось шалених грошей.
Власне, одного дня я вирішила, що гранолу треба робити власноруч. Тим паче можна фантазувати та змінювати добавки на свій смак – я ось сушену журавлину дуже люблю, наприклад. Тому пропоную вам базовий рецепт граноли, а ви вже можете щось прибирати або додавати на свій смак.

Рецепт:
2 стакана вівсяних пластівців швидкого приготування
0,5 стакана гарбузового насіння
0,5 стакана насіння сонячника
1 стакан необсмажених горіхів кешью
3 ст.л. рідкого меду
0,5 стакана солодких чорних родзинок
0,5 стакана кисло-сладких світлих родзинок
0,5 стакана сушеної журавлини
1 стакан пшеничних висівок

image

  1. Горіхи кеш’ю подрібнити блендером на імпульсному режимі або поломати руками. Горіхи мають бути крупно нарублені, ні в якому разі не можна робити з них борошно.
  2. Вівсяні пластівці, насіння та горіхи перемішати руками, додати рідкий мед та перемішати ще раз.
  3. Духову шафу розігріти до 200 градусів, деко застелити силіконовим килимком та викласти гранолу. Якщо такого килимки у вас немає, викладайте гранолу просто на деко, не використовуйте фольгу або пергамент – гранола до них може прилипнути. Готувати гранолу 10-15 хвилин, після чого перекласти мюслі у миску, додати родзинки, журавлину та висівки та добре перемішати.
  4. Зберігати гранолу потрібно у скляній банці. За 1 раз можна зробити декілька порцій – гранола гарно зберігається, 1-2 місяці точно. Подавати з молоком або йогуртом, в залежності від сезону можна додати свіжі фрукти, вареня або мед. Смачного!

Залишити відповідь

*

×
Товар додано в кошик

Немає товарів у кошику.