2 швидких полуничних сорбети

Що може охолодити вас за хвилини у літню спеку? Звісно, морозиво! А якщо я вам скажу, що морозиво можна приготувати всього лише з трьох інгредієнтів? І я вам одразу дам 2 рецепти та 2 методи приготування?
Правда, це буде не зовсім морозиво, а скоріш – сорбет. Перший – дуже освіжаючий, з незвичним поєднанням полуниці та трав (варто скуштувати!). А другий – вершковий, з більш класичним смаком та структурою правильного морозива.
До того ж, в моєму морозиві немає цукру. Зовсім. Я замінила цукор стевією + використала дуже солодку домашню полуницю. Тому я дам вам свої рекомендації по рівню солодкості в рецепті, але, можливо, вам цієї кількості буде замало. Або ж ви вирішите замінити стевію на цукор. 1 г стевії – це 2 ч.ложки цукру, принаймні так написано на моїй пачці стевії. 

Рецепт мого улюбленого шоколадного морозива ви знайдете ТУТ.

Полуничний сорбет із базиліком:
300 г солодкої полуниці
3 гілочки базиліку
2 г стевії

Вершковий полуничний сорбет:
300 г солодкої полуниці
130 мл вершків жирністю 18%
2 г стевії

Метод приготування (однаковий для будь-якого з цих сорбетів):
Полуницю помити, обсушити, трохи підморозити, але не до стану льоду. В середньому, полуниця має провести в морозилці біля 40 хвилин. Потім полуницю та решту інгредієнтів скласти в блендер та подрібнити до однорідної маси. Перекласти в судочок, поставити в морозилку. Перемішувати кожні 30 хвилин. Через 2 години морозиво буде готово.

Метод приготування в Термоміксі:
Полуницю помити, обсушити, заморозити в морозилці. Заморожену полуницю й решту інгредієнтів скласти в Термомікс, подрібнити 30 секунд зі швидкістю 9. Сорбет готовий!

Смачного!

Про автора блога

Добрый день! Меня зовут Дарья, и я - ЭКСПЕРТ ПО БЫСТРОЙ И ВКУСНОЙ ЕДЕ, представитель Джейми Оливера в Украине, сертифицированный специалист по питанию (Vanderbilt University School of Nursing (USA), партнер Европейской Бизнес Ассоциации. А еще...

By dariya

Leave A Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

[mc4wp_form]